Foto: Yesbjerg

Esbjerg Energy henter det 20-årige talent Valdemar Ahlberg tilbage til Danmark, efter et ophold i Sverige og USA.

– Valdemar Ahlberg er en Gentoftedreng som tidligt valgte at søge mod Sverige og senere USA. Han valgte de rigtige miljøer, for bedst muligt at kunne udvikle sig optimalt, først hos Linköping HC og derefter AIK i Sverige og senere i Nordamerika, fortæller assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy.

Efter at have spillet tre år i Sverige, hvor det blev til mere end 50 kampe i den fornemste række SuperElit, har Valdemar Ahlberg spillet de to seneste sæsoner i USA, hvor han har repræsenteret Austin Bruins og senest Topeka Pilots, i den prestigefyldte juniorrække NAHL. I alt nåede den kommende Esbjerg-spiller at score 30 mål og levere 27 assists i 113 kampe.

– Valdemar Ahlberg ønsker at udvikle sig og uddanne sig, både på og udenfor isen. Hos Esbjerg Energy kan vi lide at betragte spillerne som hele mennesker, så vi kan kun bifalde den prioritet. Han har spillet på U18-landsholdet og deltaget i en U20- slutrunde, og han er en spændende spiller, fortsætter Energy-assistenten.

Valdemar Ahlberg er 188 cm høj og vejer 91 kg.

– Og så er han dygtig på skøjterne. Med en veludviklet muskulatur minder han lidt om David Madsen, som også spiller i Esbjerg fra næste sæson. En kompetent spiller, som fra en ung alder er skolet godt i succesfulde svenske og amerikanske klubber.

– I trænerteamet mener vi, at Valdemar Ahlberg kan bidrage til at øge farten i vores spil. Han er taktisk stærk, og så har han flere steder oplevet af være en del af en udpræget vinderkultur. På den måde kan han bidrage til at gøre kulturen i Esbjerg endnu stærkere, fortsætter den 40-årige assistenttræner.

Den tidligere Energy-keeper Mads Søgaard, som spillede i Esbjerg i sæsonen 2016/2017 spillede sammen med Valdemar Ahlberg i Austin Bruins i sæsonen 20/17/2018. Flere af de nuværende spillere i Esbjerg-truppen, fx Christian Weise, Andreas Grundtvig og Kasper Krog har ligeledes spillet med Valdemar Ahlberg på landsholdene.

– Med tilgangen af 20-årige Ahlberg bidrager vi til at skabe en sund konkurrence om spilletiden. Vi vil have mange jævnbyrdige spillere og konkurrencen gavner såvel holdet som individet. Spillerne vil derfor presse hinanden og det gavner alle, slutter Thor Dresler.

Leave a Reply