Efter en lille corona-pause er Energiens Folkemøde for tredje gang klar til at slå teltdugen op på Torvet i Esbjerg. I år er der ekstra fokus på aktiviteter for både børnefamilier og unge. Kom endelig og vær med både torsdag 16. september og fredag 17. september 2021.

Energiens Folkemøde 2021 er klar til endnu engang at danne ramme for debatter, diskussioner og nysgerrige spørgsmål på Torvet i Esbjerg. Teltene er fyldt til bristepunktet med både lokale og nationale virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner, der er klar til at engagere både børn, unge og voksne med alle de finurlige grønne løsninger.

I år er der skruet op for aktiviteterne for både børn og unge. Der er blandt andet konkurrencer om, hvem der kan lave det mest klimavenlige måltid. Hvem der kan holde den grønneste tale, som selv Greta Thunberg bliver rød af misundelse over. Og hvem der er den bedste til at kode fremtidens robot.

Selvfølgelig er der stadig en masse foredrag, debatter og diskussioner på Folkescenen om blandt andet alternative grønne energiformer som atomkraft, fremtidens bæredygtige landbrug, energiøer og meget meget andet.

Saml inspiration på Folkemødet

Folkemødet er også et oplagt sted at kigge forbi for unge, som står og skal vælge uddannelsesretning. Her kan man få et indblik i energiens spændende verden og høre om, hvilke kompetencer og uddannelser der efterspørges, hvis man vil være en del af den grønne omstilling og ønsker uddannelse og job inden for energi, miljø og klima.

Ligesom man kan blive inspireret, hvis man går med tanker om at blive iværksætter inden for energi, miljø og klima.

Ambitiøse klimamål kræver opbakning

Med et ambitiøst mål om at være CO2 neutral i 2030 fylder klimadagsordenen rigtig meget i Esbjerg Kommune. Lige nu arbejdes der bl.a. med en klimaplan, som lever op til internationale standarder. Målene nås kun med opbakning fra borgere og virksomheder, og derfor passer Energiens Folkemøde godt ind i det kommunale klimaarbejde.

På Energiens Folkemøde kan du på Esbjerg Kommunes stand spille ind med dine tanker om klimaudfordringerne. Det nye Klimasekretariat står på standen, og de har også inviteret landmand Anders Flensburg med, som vil fortælle mere om, hvordan biodiversitet, klima, miljø og dyrevelfærd kan gå op i en højere enhed.

Alle er velkomne både torsdag den 16. og fredag den 17. september. Det er helt gratis at deltage.

Læs mere om Energiens Folkemøde og se det fulde program for begge dage lige her.

Topkonference

Som noget helt nyt er der også arrangeret en topkonference med deltagelse af blandt andet transportministeren, Mærsk, TotalEnergies, Oil Gas Denmark og mange flere.

Topkonferencen afholdes i forbindelse med Energiens Folkemøde, og giver eksperternes bud på en ønskelig og realistisk udvikling af klima, energi og miljø frem mod 2030 og 2050 – set ud fra et dansk behov men i den globale sammenhæng og udvikling.

Der er et deltager gebyr for at deltage i topkonference.

Læs mere om konferencen her

Energiens Folkemøde er klar med endnu flere aktiviteter for børnefamilier og unge, når teltdørene slås op på torsdag og fredag. Arkivfoto:Esbjerg Kommune

Leave a Reply