Esbjerg Kommunes Biblioteker slår dørene op for en vaskeægte læsemarathon – også kaldet Readathon. Det betyder ganske enkelt, at biblioteket indbyder til 24 timers non-stop læsning.

Foto: Esbjerg Kommunes Biblioteker

En af deltagerne fra sidste år, Birgitte Troldtoft udtaler “Readathon er fedt, fordi det giver mulighed for fordybelse i en god bog, eller to. Det handler om at sætte tid af til at læse, men også om at være sammen med andre, der gør det samme. Sidste år havde vi flere fælles pauser, både med spisning, men også med konkurrencer og småsnak – fx om hvad vores bøger handler om”.

Hun fortsætter “Man må gerne tage en sovepose med til en timeout om natten, og det er selvfølgelig også helt i orden at sidde med et strikketøj og høre lydbøger. Biblioteket danner virkelig gode rammer for oplevelsen. Det er både spændende og lidt uhyggeligt at gå en runde midt om natten i de store lokaler. Jeg glæder mig vildt meget til at deltage igen i år”.

Alle, fra 15 år, kan være med og man behøver hverken være læsehest eller bogorm for at deltage. Der kræves blot en naturlig nysgerrighed og læselyst, og muligheden for at kunne tilbringe en nat på biblioteket.

Det er valgfrit om man læser en “rigtig” bog, en e-bog fra e-reolen eller bruger ørerne til en lydbog. Det er heller ikke et krav, at man kan holde sig vågen alle 24 timer, og der vil løbende være sjove aktiviteter for at holde læserne friske.

Biblioteket giver aftens- og morgenmad, men deltagerne skal selv medbringe snacks og evt. slik. Undervejs vil der være forskellige minichallenges, for at holde humøret højt og øjnene åbne.

Readathonen løber af stablen fra fredag 9. november kl. 16 til lørdag 10. november kl. 16.

Leave a Reply