Elever dyster i naturfag til First Lego League

Naturvidenskab er et fag, man skal kunne involvere sig i, og så skal det være sjovt at lære. Det er filosofien bag First Lego League, som for første gang holder en turnering i Esbjerg, hvor hold fra kommunens skoler dyster i blandt andet kodning, programmering og robotkørsel.

Ådalskolen Bohr har stærke traditioner inden for naturfag og stiller op med et hold fra 6. årgang. Eleverne arbejder på en innovativ løsning, der kan få flere unge til at vælge Esbjerg som studieby.

Foto: Esbjerg Kommune

Innovation, entreprenørskab og teamwork er kompetencer, som er efterspurgte i erhvervslivet og også bliver sat i fokus, når Esbjerg Kommune for første gang inviterer folkeskolerne til First Lego League. Den naturvidenskabelige teknologikonkurrence strækker sig over otte uger og slutter med en turnering i Teknodromen på Rybners lørdag den 9. november.

Morgendagens problemløsere

Målet med First Lego League er at inspirere børn og unge til at blive morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere, og projektet giver dem mulighed for udforske et spændende tema og opleve glæden ved at føre deres egne ideer ud i livet.

“Der har været turneringer i mange byer i Danmark, og som den 5. største by og Danmarks EnergiMetropol er det på tide, at vi også kommer på First Lego League-landkortet. Det har stor betydning, at børn og unge ser naturvidenskab som et fag, man kan involvere sig i. I den sammenhæng er First Lego League en unik platform, fordi den inddrager eleverne som aktive medspillere, og samtidig har eleverne det sjovt, mens de lærer”, siger Annelise Kjær, der er projektleder for First Lego League og naturfagslærer på Ådalskolen Bohr.

Robotkørsel på legobaner

Syv hold med hver 10-12 elever fra kommunens skoler er tilmeldt, og i det første år er det målet at samle erfaringer og viden, så turneringen på sigt kan blive udvidet. Selve konkurrencen begynder med indmarch og åbningsceremoni, hvorefter eleverne dyster i deres innovationsprojekter, kodning og programmering, mens højdepunktet er robotkørsel på legobaner. Dagen slutter med præmieoverrækkelse, og vinderholdet får en plads i den skandinaviske finale i Roskilde den 30. november.

Konkurrencen er åben for publikum, og pressen er velkommen til First Lego League lørdag den 9. november kl. 9.00-14.00 i Teknodromen på Rybners, Spangsbjerg Møllevej.

Leave a Reply