Der er masser af mulighed for at gøre en god, bæredygtig handel, når efterårsmarkedet Det Grønne Strøg den 16. og 17. oktober kickstarter den grønne forvandling af den ene ende af Kongensgade i Esbjerg.

Det Grønne Strøg begynder at tage form på den ellers lidt stille ende af Kongensgade.

Foto: Esbjerg Kommune

Er du vild med bæredygtige løsninger? Har du nogle gamle ting, der trænger til at blive frisket op? Eller hvad med at få byttet nogle af dine gamle ting med noget nyt? Så kom og besøg det bæredygtige efterårsmarked “Det Grønne Strøg”, der finder sted i den nederste del af Kongensgade i næste weekend.

Markedet bugner af boder, hvor blandt andre Korn180 kommer og forvandler gammelt skrot til guld. Spejderne kommer og laver forskellige aktiviteter for børnene, der er blandt andet mulighed for at kaste med madrester. Loge Athene holder tøjbyttemarked og der vil være rig mulighed for at bytte dine gamle ting med andre i byttebiksen.

Mere præcist ligger Det Grønne Strøg på den del af Kongensgade, der ligger mellem Stormgade og Skolegade. Den del, hvor opmærksomheden i de senere år har været dalende, selvom gaden har masser af potentiale.

Markedet vil være åbent fra klokken 10 til 16 både lørdag den 16. og søndag den 17. oktober 2021.

”Vi håber, at rigtig mange har lyst til at slå vejen forbi efterårsmarkedet Det Grønne Strøg i weekenden. Vi er sikre på, at det bliver et spændende marked, hvor vi kan sætte fokus på de grønne og bæredygtige løsninger. Og så er vi bare glade for, at vi kan være med til at skabe liv i forsøget med at ændre gaden til et nyt byrum, vi håber, at det giver andre idéer til, hvad gaden kan bruges til fremadrettet,” siger Louise L. Dohrmann, ansvarlig for Det Grønne Strøg hos Esbjerg Kommune.

Marked skyder byrumsforsøg i gang

Efterårsmarkedet Det Grønne Strøg skyder også for alvor i gang i det byrumsprojekt i Kongensgade, hvor Esbjerg Kommune frem til slutningen af oktober vil afprøve forskellige anvendelsesmuligheder af strækningen fra Stormgade til Skolegade.

Der skal skabes en særlig stemning, så det bliver muligt for borgerne at fornemme, hvad området kan bruges til fremadrettet.

Særligt udsmykket bliver det i efterårsferien, hvor der skal skabes en helt unik, grøn bæredygtig stemning for at give en fornemmelse af, hvordan området kan anvendes i fremtiden.

Igennem de seks uger byrumsforsøget varer, vil der blive vist flere forskellige fysiske forslag til, hvordan området kan indrettes – for eksempel både med og uden kørende trafik og parkerede biler.

Følg med i forberedelserne til markedet her.

Leave a Reply