Borgmester Jesper Frost Rasmussen ved offentliggørelsen af arkitektkonkurrencer vedr. Byparken i Esbjerg.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen har fået en unik mulighed for at tale til datacenterindustrien, når han tirsdag morgen er med til at åbne Datacloud Nordic i København.

Tirsdag venter en tilhørerskare på op til 400 konferencedeltagere, når borgmester Jesper Frost Rasmussen taler ved Datacloud Nordic i Københaven. Foto: Esbjerg Kommune

Tirsdag den 3. december mødes nogle af de vigtigste repræsentanter fra datacenterindustrien på konferencen, Datacloud Nordic, i København. For at anerkende Esbjerg-regionens potentiale som det kommende nordiske dataknudepunkt er borgmester Jesper Frost Rasmussen inviteret som hovedtaler, og emnet er datacentre og grøn energi.

De udenlandske deltagere er meget interesserede i at høre om de danske muligheder for at levere bæredygtige løsninger, der kan understøtte et miljøansvar, som leverandørerne af den digitale infrastruktur gerne vil påtage sig. Datacenterindustrien er den hurtigst voksende strømforbrugende industri i verden. Forbrugerne efterspørger konstant mere kapacitet, og som leverandører forsøger de at efterkomme behovet, men samtidig er industrien optaget af, hvordan centrene kan drives via grønne energikilder.

“Den invitation kunne jeg ikke sige nej til. Det er en enestående mulighed for at fortælle om den danske grønne transformation krydret med en masse lokale perspektiver fra Esbjerg om, hvordan vi tilbyder kapacitet og ressourcer, som gør os konkurrencedygtige på det globale marked”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Esbjerg Kommune har en ambition om at etablere en ny it-erhvervsklynge i området. Med fiberkabelforbindelser som Havfrue-kablet til Nordamerika, North Sea Connect til Storbritannien og Cobra-kablet til Holland har Esbjerg for sat sit aftryk på den globale digitale infrastruktur. Med strøm genereret af havvindmøller og et dansk elnet, som er blandt de bedste i verden i forhold til oppetid, bliver Danmark et attraktivt sted for fx datacentre. Derfor er Business Region Esbjerg repræsenteret på konferencen for at gøre opmærksom på de gunstige forhold, man opnår ved at etablere datacentre i det vestjyske.

“I forhold til Esbjerg kan vi jo tilbyde særdeles attraktive grunde, hvor man kan bygge datacentre med en central beliggenhed, og så arbejder vi på at kunne integrere overskudsvarmen fra virksomhederne i fjernvarmesystemet. Den mulighed tiltaler mange af disse virksomheder, fordi de netop er optagede af, hvordan de påvirker miljøet”, siger Jesper Frost Rasmussen, som ser frem til at tale til op til 400 beslutningstagere fra datacenterindustrien.

Leave a Reply