5 studerende tager livtag med et bigband

Hvad ville du stille op, hvis du havde et professionelt bigband til din rådighed?

Det spørgsmål vil 5 studerende fra Syddansk Musikkonservatoriums solistuddannelse, Contemporary Creative Artist, forsøge at svare på, når de sammen med TipToe BigBand præsenterer nyskrevne kompositioner. Resultaterne kan høres ved en gratis koncert i konservatoriets koncertsal.

De 5 komponister, Rasmus Fribo, Benjamin Bech, Filippa Westerberg, Gunnar Ringøen, Enrico Salvatucci og Benjamin Bøgelund Bech, har hver især en konservatorieuddannelse i bagagen inden for enten det klassiske, rytmiske eller folkemusiske område. Som en del af deres solistuddannelse er de nu blevet stillet den opgave, at skrive og arrangere ny musik til et bigband.

Sådan som jeg er

Cellist og sanger Filippa Westerberg har komponeret suiten ”Risk” og lægger vægt på, at opgaven ikke har været at skrive traditionel bigbandmusik, men at skrive musik til et bigband ud fra sit eget musikalske udgangspunkt:

”Det har været en meget spændende udfordring med de klange og udtryk instrumenterne giver mulighed for. Jeg glæder mig til at høre hvordan min musik lyder, når den bliver spillet af rigtige instrumenter. Jeg føler, jeg er nået frem til noget, der er mig. Man kan ikke rigtig sætte en genrebetegnelse på. Der er lidt inspiration fra klassisk musik, noget jazzet og noget folkemusikinspireret. Og det er meget sådan jeg er. ”

Bassist og komponist, Thommy Andersson, der er uddannelseskoordinator på uddannelsen fortæller om projektet: ”Det er en enestående mulighed som studerende at få lejlighed til at prøve sin musik af med et professionelt bigband. Forud for koncerten er komponisterne i dialog med orkestret under indstuderingen og de får dermed en indgående forståelse for hvad sådan et orkester er for en størrelse – hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer. Den slags kan man ikke læse sig til.”

Eddie the Eagle flyver igen

Også klarinettisten Benjamin Bøgelund Bech, der har sit udgangspunkt i folkemusikken, er begejstret for projektet: ”Som folkemusiker holder jeg meget af fortællinger, så det har været mit udgangspunkt. Jeg er dykket ned i historien om den engelske skihopper Eddie the Eagle og har forsøgt at omsætte hans vanvittige historie til musik arrangeret for bigband. Det har været en fed proces, hvor man virkelig både får en praktisk og kunstnerisk forståelse for hvad man kan bruge en bigbandbesætning til. Jeg vil kalde min komposition både rytmisk, melodisk og med et tydeligt folkemusikpræg.”

All 5 komponisters bud på ny musik for bigband kan høres ved en gratis koncert i Syddansk Musikkonservatoriums koncertsal d. 26. okt. Kl. 18.30.

·Pressefoto af TipToe BigBand (Foto: Rico Feldfoss)

Fakta:

· Koncert med CCA-studerende og TipToe BigBand

· Tirsdag d. 26 oktober kl 18.30

 

CCA (Contemporary Creative Artist) er Syddansk Musikkonservatoriums genreåbne solistuddannelse, hvor de studerende med hvert deres individuelle musikalske ståsted arbejder med kunstneriske processer og skaber egne værker.

www.sdmk.dk/uddannelsesretninger/contemporary-creative-artist-cca-solist

TipToe BigBand

er Fyns professionelle Bigband og er hjemmehørende i Odense. Bandet har eksisteret siden 1994, er en aktiv del af den danske, professionelle bigbandscene og tæller nogle af de bedste musikere, komponister og arrangører med tilknytning til det fynske musikmiljø.

https://tiptoebigband.dk/

 

Leave a Reply