For tredje år i træk kan Ribe Byferie Resort præsentere et årsregnskab med over to millioner kroner på bundlinjen. Stærkt samarbejde med hele byen og fokus på nærvær og samvær med gæsterne har givet pote.

Der er godt gang i lokalturismen hos Ribe Byferie Resort, der i år fejrer 25-års jubilæum. Virksomheden satser på kreative løsninger og klassiske dyder som ordentlighed og nærvær og kan for tredje år i træk fremvise et resultat på over to millioner kroner. I 2019 omsatte resortet for 14 millioner kroner – en lille stigning i forhold til året før –   resultatet i år lander på 2,3 millioner kroner.

Idégrundlaget, hvor der tages udgangspunkt i de lokale kvaliteter i Danmarks ældste by, er noget af det, der især får Ribe Byferie Resort til at skille sig ud.

– Vi tager udgangspunkt i byen og området omkring, som i sig selv har meget at byde på. Gennem vores gode og tætte samarbejde med restauranter, museer og andre kultur- og naturseværdigheder får vi i fællesskab områdets tilbud til at gå op i en højere enhed. Vi sælger med andre ord oplevelser, og vores store kendskab til og engagement i området er essentielt, siger Heidi Maimburg, der er direktør hos Ribe Byferie Resort, og pointerer:

– Og på feriecenteret vægter vi ro, nærvær og samtale med vores gæster utroligt højt. Det kan gæsterne lide. Det får dem til at føle sig hjemme og giver dem lyst til at komme igen – en tredjedel af vores gæster er gengangere.

Ribe Byferie Resort blev i 1995 sat i verden af Arbejdsmarkedets Feriefond for uafhentede feriepenge, der blev tilbagebetalt i 2014. Virksomheden drives som en fond, og derfor går hele overskuddet ubeskåret til opgradering og vedligehold af feriecenteret, der aldrig har modtaget tilskud til driften.

Sydvestjysk sammenhold

For at give gæsterne de bedste oplevelser samarbejder Ribe Byferie Resort altid tæt med erhvervslivet i området. Og netop et stærkt sammenhold, hvor de enkelte virksomheder drager nytte af hinandens opbakning, er noget af det, der ifølge Susanne Nordenbæk, der er direktør i Business Esbjerg, kendetegner erhvervslivet i og omkring Ribe.

– I Ribe er man generelt rigtig gode til at bakke op om, hvad der foregår, og Ribe Byferie Resort har især taget et stort ansvar for at bakke op om forskellige initiativer. Det har i høj grad bidraget til byens vækst og udvikling og styrket hele området erhvervsmæssigt. Fremfor kun at være et sæsonprodukt, bliver deres ferier brugt hele året og bidrager derfor også til blandt andet restauranter, museer og detailhandlen året rundt, forklarer Susanne Nordenbæk.

Fremviser rengøringen

Mens mange hoteller og feriesteder forsøger at gemme rengøringsarbejdet af vejen, har Ribe Byferie Resort valgt en markant anderledes strategi, hvor rengøringspersonalet er værter, der skal kunne servicere og guide gæsterne til områdets seværdigheder. Derudover er alt personale – også rengøringsfolk og håndværkere – fuldtidsansat, hvilket bidrager til både kontinuitet og lokal jobskabelse.

– Vores rengøringsteam – Sunshine Patrol hedder de – bliver oplært i værtskab, og der er sat tid af til at tale med gæsterne. De skal vide, hvornår der er sort sol, hvornår man kan se sæler, og de lægger små hilsner på værelser til gæsterne, og faktisk er de på knus og kram med flere af gæsterne, siger Heidi Maimburg.

Leave a Reply