16-årig dreng fra Esbjerg sigtet for deling af Marokko-video

0
753

Drengen, der har erkendt forholdet, er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 264d.

Foto: Yesbjerg / Adobe

Syd- og Sønderjyllands Politi har torsdag den 14. marts sigtet en 16-årig dreng, der er elev på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg, for at have delt en video af et drab på en ung kvinde i Marokko.

Videoen er blevet delt til de øvrige elever i klassen via Messenger, og den 16-årige dreng erkender forholdet.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet drengen for overtrædelse af straffelovens paragraf 264d, uberettiget videregivelse af meddelelser eller billeder, efter at politiet onsdag modtog en anmeldelse og indledte en efterforskning.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i forbindelse med efterforskningen sikret en række tekniske beviser og har samtidig taget initiativ til at få slettet videoklippet hos de berørte personer.

 

Slet videoen

Syd- og Sønderjyllands Politi ser med stor alvor på sagen.

– Vi opfordrer i meget kraftige vendinger til, at man sletter videoen, hvis man er i besiddelse af den. Lad være med at vise videoklippet eller dele det. Der er tale om stærkt krænkende indhold. Og du risikerer at blive sigtet for overtrædelse af straffeloven. Strafferammen er bøde eller fængsel i op til tre år, understreger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed.

Klassens forældre er orienteret om hændelsen, ligesom politiet også orienterer de kriminalpræventive medarbejdere i kommunerne om sagen.

På det Kriminalpræventive Råds hjemmeside er der gode råd om, hvad man kan gøre for at stoppe delingen af krænkende billeder og videoklip.

Syd- og Sønderjyllands Politi har p.t. ikke yderligere kommentarer til den verserende sag.

Leave a Reply