12 årige Oskar overrasker hjemløse

0
1643

12 årige Oskar Aalund Olsen har et stort hjerte. Efter en tur i Paris, hvor han for første gang oplevede hjemløse, kunne han ikke give slip på tanken om, at nogle er så ringe stillet. Med dét i hjertet besluttede Oskar sig for, at han i år ville give julegaver til danske hjemløse.

Foto: Maj-Britt Aalund Olsen

Stolt mor

Det er naturligvis en stolt mor, der sidder bag en dreng med så stort et hjerte. Om sin søn fortæller hun:

Oskar er en meget nysgerrig og kærlig dreng. Han er meget interesseret i andre mennesker og, hvordan samfundet generelt hænger sammen.

Oskar brænder for at hjælpe andre.

I sommers var vi i Paris, og der han blev han meget berørt over at se en hjemløs dreng og hans far. Det endte med at han ikke kunne slippe dem i sine tanker og vi måtte tilbage og donere nogle af hans lommepenge. Der startede det hele og han ville lave en indsamling til danske hjemløse. Hans faster bor i København og han spurgte hende til råds og hun donerede nogle penge og tog kontakt til varmestuen ”Fedtekælderen” på Christianshavn. Her fik hun at vide, hvad de hjemløse har mest brug for – og det er ikke søde sager, men derimod håndcreme, læbepomade, varme handsker, halstørklæder osv. Så det har Oskar været ude at samle og købe ind og i alt har han lavet 10 gaver. Som han i dag har overrakt til ”Fedtekælderen”.

Projektet fortsætter

Hans plan er at projektet til næste år skal blive endnu større – til den tid er Oskar fyldt 13 år og må få en facebook profil, så der regner han med at starte som indsamling.

Leave a Reply