VORES NATUR vandreudstilling på Shoppingcenter BROEN

udstilling Broen

Oplev VORES NATUR udstilling – der følger DRs tv-serie ”Vilde vidunderlige Danmark” i perioden I perioden 26. august til 28. september 2020! Kom tæt på ræven, føl sælens bløde pels og stik dig på pindsvinets spidse pigge. Oplev det mylder af liv, som findes i byen og se urgamle hajtænder, når Danske Naturhistoriske Museer sender en del af deres fascinerende samlinger på rejse rundt i landet.

Danske Naturhistoriske Museer tilbyder, som noget nyt, at udstille en del af de naturhistoriske samlinger ude i landet.
Formålet er at gæsterne skal møde dyr eller planter som de selv har set i naturen, men i udstillingen kan man også se mere spektakulære genstanden som fx en kindtand fra en mammut. Udstillingen vil gerne anspore gæsterne til at tale om deres egne naturoplevelser fx ”kan du huske vi så en sæl i sommerhuset” eller ”kan du huske dengang vi mødte et pindsvin i mormors have?”.
Med udstillingen VORES NATUR skal publikum ikke rejse langt til et museum for at opleve unikke naturhistoriske genstande. Med udstilling vil gæsterne reflektere over den danske naturs mangfoldighed, vores benyttelse og beskyttelse af naturen og forundres over den verden, der omgiver os. Ved hver udstillingsmontre bliver publikum præsenteret for en af de naturtyper som findes i Danmark.

Udstillingen er finansieret af Aage V. Jensen Naturfond, 15. Juni Fonden og Nordea-fonden.

Foto: Broen.

Lyt til den seneste podcast fra Yesbjerg her.

Hvem står bag udstillingen?

I forbindelse med at DR sætter fokus på naturen i hele 2020 er Danmarks otte naturhistoriske museer gået sammen og har skabt en udstilling, som følger fortællingen fra DRs tv-serie ”Vilde vidunderlige Danmark”.
De otte museer er:

• Statens Naturhistoriske Museum
• Naturhistorisk Museum Aarhus
• Naturama
• Fiskeri- og Søfartsmuseet
• Museum Sønderjylland
• Museum Salling
• Museum Mors
• Østsjællands Museum


Klappedyr

Med udstillingen følger der også udstoppede ”klappedyr”, kunderne på BROEN Shopping kan bl.a. klappe:
▪ En ræv
▪ En grævling
▪ Et pindsvin
▪ En spættet sæl
▪ En KÆMPE edderkop (dog ikke udstoppet, ej heller levende 😉

BROEN Shopping & FIMUS
I samarbejde med Fiskeri- og Søfartsmuseet, har vi sammensat nogle spændende timer – hver lørdag i udstillingsperioden, kan du komme og høre mere om det spændende liv der er i havet og på havets bund, du kan også røre en levende krabbe, søstjerne, m.m. – HVER LØRDAG FRA 11-15.


Udtalelse fra Fiskeri- og Søfartsmuseet: ”Vores Natur – Under Vandet” der er et af de 5 fyrtårne, inkluderer både hav, sø, åer og vandløb – og Fyrtårnets nationale projektleder er Lene Friis Møller, der er videnskabelig chef på Fiskeri- og Søfartsmuseet: ”Som Danmarks museum for havet glæder vi os rigtig meget til at gøre BROEN Shoppings gæster klogere på livet under overfladen. Havets økosystem udgør en værdifuld ressource for os som mennesker – og vi ønsker at bidrage til, at fællesskabet lærer at værdsætte og værne om det, så fremtidige generationer også har et hav at leve af, og leve med.”

udstilling broen 2
Udstilling Broen Shopping

Leave a Reply