Esbjerg Kommune inviterer nu alle lokale virksomheder til at blive partnere i Røgfri Fremtid. Målet er sammen at skabe et røgfrit Esbjerg.

Gratis rygestopforløb til medarbejdere, der ønsker at stoppe med at ryge, vejledning fra uddannede tobaksrådgivere fra Esbjerg Kommunes sundhedscentre i at skabe røgfri rammer og hjælp til at indføre røgfri arbejdstid, det er blandt de mange tilbud, som Esbjerg Kommune stiller til rådighed for lokale virksomheder, der vil være partnere i Røgfri Fremtid og dermed være med til at skabe et røgfrit Esbjerg.

– I Esbjerg Kommune arbejder vi for, at færre borgere ryger. Vi vil gerne have flere, som siger nej til tobak og dermed ja til et røgfrit liv. Visionen er et røgfrit Esbjerg i 2030, hvor ingen ryger eller bliver udsat for tobaksrøg. Skal vi gøre visionen til virkelighed, er det nødvendigt, at vi går sammen om det. Sammen kan vi skabe rammerne for, at vores unge ikke starter med at ryge, og vi kan hjælpe alle rygere i kommunen, der ønsker at stoppe. Derfor inviterer vi nu alle virksomheder til sammen med os at blive partnere i Røgfri Fremtid og tage kampen mod røgen op i fællesskab, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.

Socialt ansvar

Som partner i Røgfri Fremtid går man som virksomhed foran som rollemodel ved at være med til at sætte rammer, som kan forebygge, at unge mennesker starter med at ryge, og fremme røgfrie miljøer, som kan få flere til at holde op med at ryge. Samtidig sender man som virksomhed et klart signal til omverdenen om, at man vægter sundhed for sine medarbejdere højt, og at man er klar til at tage et socialt ansvar.

Som lokal partner modtager man også gratis plakater m.m., ligesom man får mulighed for at bruge Røgfrit Esbjergs logo, som synliggør virksomhedens sociale engagement.

Bliv partner

Flere virksomheder og organisationer har allerede sagt ja tak til at blive lokale partnere i Røgfri Fremtid. I ugerne 44 – 46 vil alle større virksomheder i Esbjerg Kommune med over 50 medarbejdere blive kontaktet med tilbud om at være med.

Alle virksomheder uanset størrelse og andre organisationer, som ønsker at arbejde for visionen om et røgfrit Esbjerg, er velkomne til at blive partnere. Læs mere på www.røgfritesbjerg.dk.

Leave a Reply