Én af veteranerne, der i dag deltog i Esbjergs halve maraton var Susan Bjergbæk. Til dagligt arbejder Susan i Veteranstøtten og på Varde kasserne.
Som 20 årig var hun udsendt til Kosovo, hvor hun stod for forsyninger og materiel til tropperne. For hende var det ikke en barsk oplevelse, og hun tager gerne afsted igen.

Foto: Christina Simonia Straarup

Heldigvis kommer de fleste af os jo hjem igen. Der bliver dagligt dræbt flere i trafikken.

Susan Bjergbæk
Susan Bjergbæk


Susan er med i socialudvalget i Veteranstøtten, hvor hun er med til at få veteraner og pårørende ud af busken og deltage i noget socialt sammen med ligestillede.

Forventningerne til i dag er lidt som et kinderæg. Vi håber på 3 gode ting: ikke dø, ikke blive sidst og smile hele vejen.

Susan Bjergbæk

Hvor deltage i et maraton?

Forrige år deltog veteranerne i Royal Run, hvor de løb sammen med kronprinsen. Siden har de prøvet at finde nogle løb, hvor de kan samle en masse veteraner til motion og socialt samvær. Det gælder om at komme væk fra tankemylderet, hvis man er skadet veteran og bygge videre på det samvær, der opstår i militæret.

Bag ved enhver soldat er en 3-4 pårørende, skal man huske.

Michael Leuenhagen, Veteranstøtten

Pårørende til en udsendt

May-Britt Andrea Andersen byrådspolitiker og pårørende til en udsendt soldat kender følelsen af at sidde derhjemme i usikkerhed.
Manden Mark Gamborg Kallan er kaptajn i flyvevåbnet og var i 2016 udsendt i 3 måneder til Tyrkiet. Han har også været i Baltikum og haft andre mindre udsendelser. Heldigvis har Mark ikke mén af sine udsendelser, og de er gode til at tale sammen derhjemme, om det der sker og de spørgsmål, der naturlig dukker op, når den ene part er udsendt.
Som mor til 1 snart 2 små piger, er May-Britt dog klar over, at en udsendelse kan blive aktuel igen. Hun vender dog frygten til en stolthed over, at Mark er med til at kæmpe for de vestlige værdier og ikke mindst for fred i verden.

Det er jo en del af det, når man har en bedre halvdel i forsvaret.

May-Britt Andrea Andersen, Formand for kultur- og fritidsudvalget
May-Britt Andrea Andersen

Du kan se flere billeder fra Esbjerg City Half på Yesbjergs Facebook side.

Leave a Reply