UC SYD har kåret tre vindere af UC SYDs nye undervisningspris. De tre vindere vil i januar blive indstillet som kandidater til Uddannelses- og Forskningsministeriets Undervisningsprisen 2023.

Foto: Privat

UC SYD har som noget nyt indført en lokal undervisningspris. Et udvalg med repræsentanter for UC SYDs aftagere, studerende, bestyrelse, undervisere og direktionen har besluttet at kåre lektor Tina K. H. Nielsen, socialrådgiveruddannelsen i Aabenraa, adjunkt Bo Meier, sygeplejerskeuddannelsen i Aabenraa og lektor Lene Krogstrup Jakobsen, pædagoguddannelsen i Esbjerg. 

UC SYD-vindere indstilles til national pris

De tre UC SYD-vindere går videre til puljen for Uddannelses- og Forskningsministeriets nationale undervisningspriser. Hver institution må indstille op til tre kandidater til prisen på baggrund af indstillingerne fra de studerende.

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler Undervisningsprisen til dygtige undervisere på de videregående uddannelser i Danmark, som bidrager til god undervisning og et stærkt undervisningsmiljø.

Ministeriet udbyder syv undervisningspriser på hver 500.000 kroner, hvor 200.000 kroner er en personlig gave, mens 300.000 kroner er til udviklingsaktiviteter på uddannelsesinstitutionerne – det kan fx være kompetenceudvikling, studietur eller teknologi.

To af de syv priser går til undervisere under Danske Professionshøjskoler. Modtagerne af Undervisningsprisen 2023 offentliggøres ved en prisuddeling, der afholdes i juni 2023.

Det var i november, de studerende på UC SYD kunne indstille de undervisere, de mente, fortjente at vinde UC SYDs undervisningspris.

– Inspirerende undervisning har en enorm betydning for studerendes læring, og specielt er det vigtigt, at vores undervisere er dygtige til at koble virkelighedens problemer med undervisningen. Vi er glade for alle vores engagerede og dygtige undervisere, men vi er også glade for, at vi har studerende, der anerkender og værdsætter fremragende undervisning og inspirerende undervisere, siger direktør Morten Kallestrup.

I alt 14 undervisere anerkendt

– På UC SYD er de tre, som vi har kåret til vores pris og vil indstille til undervisningsprisen, ikke de eneste, der er blevet anerkendt. 14 undervisere i alt er blevet anerkendt af deres studerende ved at blive indstillet til UC SYDs pris, og det er altså et stærkt felt af indstillinger, vi har haft mulighed for at vælge fra.

Nominerede

De 11 resterende undervisere, som af deres studerende er blevet indstillet til UC SYDs undervisningspris og som UC SYDs bud på kandidater til Undervisningsprisen 2023, er:

Anne Thiim Stochholm, lektor, læreruddannelsen, Esbjerg

Francisco Mansilla Castano, lektor, bioanalytikeruddannelsen, Esbjerg

Gitte Hansen Fredslund, lektor, fysioterapeutuddannelsen, Esbjerg 

Hanne Rasmussen, lektor, sygeplejerskeuddannelsen, Aabenraa 

Jakob Jürgensen, adjunkt, pædagoguddannelsen, Aabenraa

Lars Holbæk Pedersen, lektor, læreruddannelsen, Haderslev

Lene Busch Carøe, lektor, pædagoguddannelsen, Kolding

Marianne Svane, lektor, fysioterapeutuddannelsen, Esbjerg

Mette Nyholm Lassen, adjunkt, ergoterapeutuddannelsen, Esbjerg og Haderslev

René Blegvad Jørgensen, lektor, fysioterapeutuddannelsen, Esbjerg og Haderslev

Sebastian Becher, adjunkt, pædagoguddannelsen, Aabenraa.

Leave a Reply