Stor donation fra Velliv Foreningen hjælper flere unge ind i fællesskaber

0
343

Nyt fælles mad-projekt, Come and join us, mellem Vindmøllens ”Energi til hinanden” og Folkekirkens Hus skal hjælpe unge ud af ensomheden. Stor donation fra Velliv Foreningen betyder, at projektet kommer rigtig godt fra start og kan hjælpe flere unge i Esbjerg Kommune.

Unge i køkkenet til onsdagens store julefrokost i Come and join us, hvor Velliv Foreningen besøgte de unge og kom med deres donation. Foto: Esbjerg Kommune

Hver onsdag står den på indkøb, madlavning og fællesspisning for en gruppe unge i Esbjerg, der deltager i projektet: Come and join us. Nogle har haft en barsk barndom, mens andre kæmper f.eks. med psykisk sårbarhed. Ens for dem alle er, at de savner gode fællesskaber. Flere af de unge er i forvejen en del af de forskellige ungeindsatser i Esbjerg Kommune.

En af dem er 21-årige Mariam fra Vindmøllen. Hun har været med siden Come and join us startede for et par måneder siden, og det har allerede haft stor betydning for hende:

”Hvis man ikke lige ved, hvad man skal spise eller måske ikke har råd, kan man altid komme og være med. Her er plads til alle. Jeg har mødt nye mennesker, og jeg kan rigtig godt lide, at man bare kan komme være kreativ sammen. Det er rigtig hyggeligt,” siger Mariam.

Donation fra Velliv Fonden

En ny stor donation på 50.000 kroner fra Velliv Foreningen betyder, at projektet, Come and join us, nu kan bredes ud og rumme endnu flere af Esbjerg Kommunes unge.

”Vi ønsker, at projektet skal bidrage med en positiv udvikling hos de unge der deltager. Ud over at de får et nyt netværk med andre unge, så taler vi meget om, hvordan vi får maden og pengene til at slå til. Hvordan de kan lave en madplan og en indkøbsseddel,” forklarer Tine Nielsen, der er faglig projektleder i Vindmøllen og ansvarlig for Come and join us.

Fælles om maden

De unge møder ind hver onsdag kl. 15 i Folkekirkens Hus’ lokaler, og i fællesskab beslutter de aftenens menu, og så skal der ellers skrives indkøbsseddel, handles og laves mad i køkkenet. Sammen. Det er nemlig nøgleordet bag projektet, og det er en af grundene til, at Velliv Foreningen har valgt at støtte projektet. Lyder det fra Michael Burgdorf, der sidder i repræsentantskab for Velliv i Region Syddanmark:

I Velliv Foreningen arbejder vi for, at flere danskere får et godt liv med overskud. Vi kan se potentialet i projektet Come and join us i Esbjerg Kommune, hvor unge, der har det svært, får et helt nyt netværk og endda noget godt at spise og hjælp til, hvordan de selv får pengene og maden til at række. Vi håber, at donationen er med til at give endnu flere unge fra området et nyt positivt fællesskab,” siger Michael Burgdorf fra Velliv Foreningen.

Nye unge er velkomne til at møde op i Folkekirkens Hus, Skolegade 52, 6700 Esbjerg, hver onsdag klokken 15.00.

FAKTA

”Come and join us” 

”Come and join us” er et fælles projekt mellem Vindmøllens projekt ”Energi til hinanden” og Folkekirkens Hus. Projektet er for unge i udsatte positioner i alderen 20-30 år. De unge mødes hver onsdag fra kl. 15-20, hvor de handler, laver mad og spiser sammen. Formålet med projektet er at hjælpe de unge med at få et nyt positivt netværk, få dem ud af deres ensomhed og sikre bedre trivsel.

I Esbjerg kommune står et stort antal unge udenfor uddannelses- eller arbejdsmarkedet. Gruppen af unge har samtidig udfordringer i form af manglende netværk, ensomhed og isolation.

Læs mere om Velliv Foreningen her

Unge i køkkenet til onsdagens store julefrokost i Come and join us, hvor Velliv Foreningen besøgte de unge og kom med deres donation.

Unge i køkkenet til onsdagens store julefrokost i Come and join us, hvor Velliv Foreningen besøgte de unge og kom med deres donation.

Unge i køkkenet til onsdagens store julefrokost i Come and join us, hvor Velliv Foreningen besøgte de unge og kom med deres donation.

Foto: Esbjerg Kommune

Leave a Reply