Med otte spillerunder tilbage i HTH Ligaens grundspil bliver der skelet til de andre topholds slutprogram, når chancerne for at besætte en af de fire første pladser, der giver point med over i slutspillet, bliver vurderet.

Foto: Yesbjerg/Adobe

I det spil står København Håndbold og Team Esbjerg bedst, og Nykøbing F. Håndbold har et svært slutprogram. Odense Håndbold er med maksimumpoint for 18 kampe stukket af i toppen.

Team Esbjerg er på ny klar favorit, når holdet onsdag aften besøger Ringkøbing til et vestjysk opgør mellem top og bund i ligaen. I det første møde viste holdet ingen nåde, da modstanderne blev sendt hjem med de knusende cifre, 30-12. Siden er noget forandret.

– Det Ringkøbing-hold, der stiller op, er bedre end placeringen. Michelle Brandstrup og Jane Meilvang er tilbage, og sammen med Ida Lagerbon danner de en rutineret bagkæde. I det hele taget har holdet en fin startopstilling og spillede lige op med Nykøbing i 45 minutter. Vi skal vinde, men det er ikke en kamp, der bare skal overstås, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Tilbage til toppen af tabellen, hvor Herning-Ikast Håndbold senest spillede sig ind som bejler til top fire med en overraskende udesejr over København. Holdet er dog fortsat fire point efter Team Esbjerg og med en dårligere målscore.

– Herning-Ikast har ligesom vi et fornuftigt program, men vi bør kunne holde forspringet på ”fire et halvt point”. Vi skal satse på en top tre-placering, som jeg ser det. København har også et godt program, siger Jesper Jensen.

I de bestræbelser bliver hjemmekampen mod Nykøbing 16. februar af stor vigtighed.

Ringkøbing har tabt seks kampe i træk og holder kun EH Aalborg bag sig. Men holdet har med flere skadede spillere retur fået ny tro på at kunne øge den sparsomme pointhøst lige over stregen til direkte nedrykning.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Ringkøbing Håndbold onsdag den 30. januar kl. 19.30 i Green Sports Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund

Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic

Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen

Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord

Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.

Leave a Reply