I går valgte Fanø Byråd at indgå en aftale med Esbjerg Taxa om taxakørslen på Fanø. Her følger SF, DKF og Fanø Lokallistes pressemeddelelse. 

Foto: Yesbjerg/Adobe

Vi er rigtigt glade for, at det er lykkedes at lande en aftale med Esbjerg Taxa og vognmand Ole Thomassen, der sikrer taxabetjening på Fanø hele året. Mange andre steder i landet vil man nu uden tvivl kigge med en vis misundelse i retning af os – det gælder ikke mindst i de andre ikke-brofaste ø-kommuner. Vi vil benytte lejligheden her til at takke Esbjerg Taxa og vognmand Ole Thomassen for et godt forløb og resultat. Jeres samarbejde med os som kommune er troværdigt og tillidsvækkende, og I optræder altid professionelt og konstruktivt. I har vores store respekt og anerkendelse herfor.

Til dig, Ole, skal ydermere lyde et varmt velkommen til Fanø. Du kender os jo allerede lidt herovre, og vi håber, du vil møde stor opbakning, når du kommer rundt på øen. Det fortjener du.

Aftalen med Esbjerg Taxa og Ole rummer mange fordele: den er ekstremt fleksibel og kan skaleres efter kørselsbehovet; den kræver hverken kommunale driftstilskud i hundredetusindekroners-klassen eller kontraktbrud; og så kan den sættes i værk hurtigt – og inden turistsæsonen for alvor starter. Den indgåede aftale tjener således både kommunen, erhvervslivet, samt øens borgere og mange gæster godt. Fanø er sikret taxa-betjening 24-7-365 – og det uden at smadre kommunekassen.

Det har været et langt og til tider meget lidt kønt forløb – det ved enhver, der har læst med her i disse spalter eller på de såkaldt ”sociale” medier. Bølgerne er gået endog meget højt, myter og misforståelser har været flittigt fremført, knubbede ord har der været alt for mange af. Det er mange år siden, at en sag har skabt så stor konflikt, splid og slidt så meget på sammenhængskraften i vores lille samfund.

Vi har hele tiden arbejdet seriøst, målrettet og benhårdt på at skaffe Fanø en god og holdbar aftale – det er det, vi mener at være valgt til. Og det er vores ønske, at Fanø nu – at vi alle sammen – med en god løsning på plads kan komme videre. I dag er en god dag for Fanø. Og tiden må nu må være kommet til, at kanonernerulles tilbage, og at vi alle sammen støtter op om og bruger Fanøs nye taxa-løsning.

Leave a Reply