Tirsdag klokken 20.30 spilles den sjette kvartfinalekamp mellem Esbjerg Energy og Frederikshavn White Hawks i Metal Ligaen. Vestjyderne har vundet tre af de foregående kampe, vendelboerne to, så esbjergenserne behøver en enkelt sejr mere, for at kvalificere sig til semifinalerne.

Foto: Yesbjerg/Adobe

– Det er aldrig let at spille i Frederikshavn. Begge hold havde før søndagens femte kamp i serien vundet to kampe. Med sejren deroppe har vi sikret os den tredje af de påkrævede fire sejre, så udesejren kan let blive vigtig for seriens videre forløb, vurderer cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

Esbjerg Energy vandt 4-2 i en kamp, hvor Anders Krogsgaard scorede de to første mål. Hvor Felix Scheel blev matchvinder og hvor Jannik Christensen scorede i det tomme mål, efter White Hawks havde taget målmand Tadeus Galansky ud for at søge en udligning.

– Jeg mener, at det siger en del om holdet, at vi formåede at vinde deroppe, efter vi havde tabt 4-3 i overtid fredag aften på hjemmebane. Det fortæller noget om holdets vilje at vinde deroppe med en decimeret trup. Holdet troede på egne evner og gjorde det nødvendige. Derfor må vi fortsætte med at spille, som vi gjorde søndag aften. Det er absolut nødvendigt at fortsætte med at træffe de gode beslutninger og gøre de rigtige ting. Det er den vilje og disciplin, som skal bringe os den fjerde sejr mod Frederikshavn, fortsætter den 51- årige canadier.

Energy-coachen mener dog ikke, at det tætte program med tre kampe om ugen burde være et problem:

– Alle spillerne har flere gange tidligere på sæsonen spillet tre på en uge. Det skal spillerne kunne, både fysisk og mentalt. Det er et vilkår, at man skal kunne tænke hurtigt, at man skal kunne bevare fokus, spille disciplineret osv. Derfor skal vi stadig arbejde på at minimere hvad vi kalder unødvendige udvisninger. Dem fik vi et par stykker af i Frederikshavn. Det kan ske, men de bør minimeres. For Frederikshavn er dygtige i powerplay og det kan ”åbne en dør på klem for dem”. Men et slutspil er også en proces, hvor vi skal kunne justere en smule undervejs. Vi skal kunne rette på detaljer som face-offs, vores overtalsspil og vores spil i undertal. Det er ikke sådan, at vi forventer at skulle ændre holdets spillesti,l men bygge videre på de positive ting fra de seneste kampe.

Energy har indtil nu vundet to kampe i serien i Frederikshavn. White Hawks en enkelt i Esbjerg.

– Gode hold vinder på udebane. Når du bliver valgt, starter på udebane og ikke har hjemmebanefordelen er du nødt til at vinde på udebane, hvis du skal videre i slutspillet. Så det er et vilkår for os, slutter Mark Pederson.

Leave a Reply