Tag på familietur med Gravanden Gustav ved Myrthuegård

Natur, Kultur & Læring har tænkt kreativt, så børnefamilier i små grupper kan tage på opdagelse i naturen ved Myrthuegård. På en rute på 2,8 km. venter ni poster med små fortællinger og opgaver. Med på turen får familierne en rygsæk med grej, og undervejs er der gode steder til hvil, leg og hygge.

Foto: Esbjerg Kommune

I en tid hvor corona gør det nødvendigt at aflyse mange arrangementer og guidede ture, har formidlerne i MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring tænkt ud af boksen og udviklet en tur for børnefamilier, så de på egen hånd kan opleve den storslåede natur omkring Myrthuegård.

Med udgangspunkt i Natur- og Kulturformidlingscentret Myrthuegård kan besøgende nu mødes i små grupper af max. 10 personer. Her kan de gratis låne en rygsæk med rutevejledning, grej og historier for børn og voksne og drage på opdagelse.

Nationalpark og verdensarv

I følgeskab med figuren Gravanden Gustav får turdeltagerne mulighed for at finde frem til ni poster på en 2,8 kilometers rute. Hver post rummer en lille fortælling, og så stiller Gravanden Gustav en lille opgave til børn og voksne. Hver post giver en smagsprøve på den enestående natur, som har været afgørende for at området er udpeget til nationalpark, og at Vadehavet er udpeget til UNESCO Verdensarv.

Undervejs på ruten udpeges gode steder at tage sig et hvil og nyde medbragt mad og drikke, og er man ifølge med små trætte ben, er der også markeret smutveje. Ved sidste post får deltagerne en ledetråd til, hvor der gemmer sig en lille præmie pr. deltagende gruppe.

Port til Vadehavet
Udviklingen af familieturen er et forsøg, som MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring foretager i forbindelse med, at Myrthuegård er blevet udpeget til port til Nationalpark Vadehavet. Er du interesseret i flere oplysninger om dette projekt, kan du læse mere her.

Myrthuegård en del af MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring.

Leave a Reply