Stor efterspørgsel på pas udløser ekstra åbningstid på rådhuset

0
15

Med mulighed for at rejse ud i verden igen og en sommerferie lige rundt om hjørnet har danskerne igen fået brug for det rødbedefarvede pas. Det kan også mærkes i Esbjerg Kommune, hvor Borgerservice derfor udvider åbningstiden for pasbestillinger.

Også borgerne i Esbjerg Kommune har udlængsel efter et år med både corona-og rejserestriktioner. Derfor er der travlhed på Borgerservice for at få passene klar. Det får nu Esbjerg Kommune til at udvide åbningstiderne for pas. Foto: Colourbox
Også borgerne i Esbjerg Kommune har udlængsel efter et år med både corona-og rejserestriktioner. Derfor er der travlhed på Borgerservice for at få passene klar. Det får nu Esbjerg Kommune til at udvide åbningstiderne for pas. Foto: Colourbox

Det har været begrænset, hvad danskerne har kunne bruge deres pas til i det sidste års tid. Med Covid-19 epidemien fulgte rejserestriktioner, og det kunne i den grad mærkes på landets borgerservicecentre, hvor det skønnes at op mod 200.000 borgere ikke har fået udstedt et nyt pas eller har valgt at vente med at få fornyet det gamle pas.

I Esbjerg Kommune har tendensen været den samme. Alene i årets tre første måneder har der været næsten 4000 færre pashenvendelser end normalt.

Men i marts, april og maj er tendensen vendt, og folk vil igen gerne have fornyet deres pas. Her har antallet af besøgende i Esbjerg Kommunes borgerservicecentre steget fra ca. 14 om ugen til nu mere end 470 hver uge.

For at imødekomme det stigende behov for at få nyt pas, så har borgerservice genåbnet alle tre borgerservicecentre i Esbjerg, Ribe og Bramming:

”Folk vil gerne ud og rejse, nu hvor det bliver en mulighed igen. Dem, der har ventet med at forny deres pas har fået travlt. For at hjælpe med at alle kan komme afsted på sommerferie, har vi derfor valgt at genåbne vores borgerservicecentre og udvide åbningstiderne i Esbjerg og Ribe,” fortæller Jan Gammelgaard Bjerg Mortensen, kontorchef i Borgerservice i Esbjerg Kommune.

Bestil tid til pas

Der kan bestilles tid til pas i Esbjerg på alle hverdage, og i både Bramming og Ribe er der to lange åbningsdage fra kl. 8-17 henholdsvis på mandage i Bramming og på torsdage i Ribe.

I juni måned tilbyder Borgerservice en ekstra service for, at så mange som muligt kan få lavet et nyt pas inden skolernes sommerferie.

I den forbindelse øges antallet af tider generelt og så vil der ekstraordinært også være åbent i Borgerservicecenter Ribe tirsdag den 8. juni, den 15. juni og den 22. juni. Alle tre dage fra kl. 10-15.

Som altid skal man huske på forhånd at bestille tid til både at få et nyt pas eller fornyet det gamle på www.esbjerg.dk/pas.

Leave a Reply