Stjålne smykker genforenet med deres ejere

Et familiemedlem genkendte nogle smykker og ure, som Syd- og Sønderjyllands Politi havde fremlyst. Genstandene stammede fra et indbrud i Ribe og er nu tilbage hos de rette ejere. En ung mand har desuden tilstået i sagen.

Syd- og Sønderjyllands Politi, Områdecenter Syd, fremlyste tidligere i år en række smykker og ure m.m., som politiet formodede, stammede fra indbrud.

Effekterne blev fundet på en adresse i Skærbæk i januar.

Blandt genstandene var der halskæder med vedhæng, armbånd, brocher, perlekæder, øreringe, armbåndsure og slipsenåle.

Kort efter fremlysningen lykkedes det at få genforenet tingene med deres ejer.

Et familiemedlem genkendte genstandene og kontaktede politiet. Og i denne sammenhæng stod det klart, at der var tale om tyvekoster fra et indbrud i Ribe i november 2021.

– Vi er rigtig glade for, at det lykkedes at aflevere tyvekosterne til de oprindelige ejere. For genstandene har ofte stor personlig betydning for de borgere, der er blevet bestjålet, understreger politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Borgernes henvendelse betød desuden, at politiet fik nye spor i sagen i forhold til at kunne knytte en gerningsmand til et gerningssted. Og efterforskningen førte således til, at en 21-årig mand fra Aabenraa Kommune for nyligt blev sigtet for indbruddet. Han erkender sig skyldig, og der venter ham nu et retligt efterspil.

Leave a Reply