Socialdemokratiet fremhævede resultater på grundlovsdag

På grundlovsdag havde socialdemokratiet indbudt til grundlovsfest på spillestedet på Tobakken. Der var taler og musik samt en god demokratiske debat.

Foto: Privat

Udover den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Jakob Lykke, så var en af talerne også folketingsmedlem, Anders Kronborg, som bor i Esbjerg.

– Vi havde glædet os til at kunne mødes igen, og mange medlemmer var også mødt frem, siger Anders Kronborg.

På grundlovsmødet blev der gjort status efter to år ved regeringsmagten, hvor Socialdemokratiet er eneste parti i regeringen. Anders Kronborg fortæller, at der var tilfredshed med resultaterne.

– Vi gjorde meget ud af i valgkampen, at det er vigtigt, at Esbjerg er repræsenteret af et socialdemokratiske folketingsmedlem, som bor og lever i byen. Siden valget 5. juni 2019, så har i bl.a. fået en mere retfærdig kommunal udligning, som har givet Esbjerg Kommune mange nye millioner til velfærd. Vi får et nyt skattecenter til Esbjerg og hele færdselsstyrelsen samles i Ribe. VI har fået stoppet Vestres besparelser på uddannelsesinstitutionerne og nu er regeringen også klar til at sende jurauddannelsen til Esbjerg, siger Anders Kronborg.

Den grønne omstilling blev også drøftet på grundlovsmødet.

– Esbjerg kommer til at spille en nøglerolle i den grønne omstilling. Lige om lidt bygges verdens første energiø i Nordsøen. Her skal der bruges mange elektrikere og smede, siger Anders Kronborg.

Leave a Reply