Han er grov, men han er sjov.

Fænomenet Anders Matthesen behøver kun sig selv og en mikrofon for at lægge en fyldt sal i Musikhuset Esbjerg ned. Med showet ”Jokes fra en hvid, straight mand” går Danmarks største standupper back to basics uden det store udstyr, han under navnet ”Anden” med stor succes har turneret landet rundt med – og uden brillerne, som lå hjemme på natbordet.

Matthesen fortalte fra scenen, at han havde en lang liste med oneliners, men at børnene synes, at hans far-jokes er for old school og kedelige. Det er de så ikke i hans regi, beviste han flere gange.

Stand up-ekvilibristen undrer sig over mange ting og gør grin med alt fra skyr til vaginaowners og de briller, som han havde glemt derhjemme. Og undervejs i showet er der små henvisninger til hans succeser med ”Anden” og ”Ternet Ninja”.

Han fortæller for eksempel om, hvordan han kom til at køre den gale vej, hvor der var ensrettet. Han blev standset af en betjent, der gerne ville se noget med hans navn på, og Matthesen henviste til et Anders And-blad på bagsædet.

Det kunne have været udgangsreplikken, og Matthesen forlod da også scenen for et øjeblik, men så vendte han tilbage for at fortsætte fra listen med far-jokes. Tak for det og tak for et godt show, selv om det var uden briller.

Var det ikke blandt de heldige, der overværede et af hans to shows i Musikhuset denne aftes, så fortvivl ikke. ”Anden” vender tilbage til Esbjerg den 4. maj.

Leave a Reply