Restauration i Varde Kommune frakendt sin alkoholbevilling efter flere gange at have serveret alkohol for unge under 18 år

Restaurationen er også blevet idømt en bøde på 50.000 kroner. Virksomheden har netop anket dommen.

Retten i Esbjerg har frakendt en restauration i Varde sin alkoholbevilling i et år og har idømt restaurationen en bøde på 50.000 kroner for i gentagende tilfælde at have serveret alkohol for unge under 18 år.

Udskænkningen fandt sted i perioden fra maj til juli 2018 samt i februar 2020. Syd- og Sønderjyllands Politi fik kendskab til forholdene i forbindelse med rutinemæssige kontrolbesøg på stedet.

De mindreårige havde fået adgang til restaurationen i kraft af såkaldte 16+ arrangementer, hvor det var muligt at gæste stedet sammen med personer over 18 år – men uden lov til at kunne købe alkohol.

Ved dommen lagde retten vægt på, at flere vidner forklarede, at de havde fået serveret alkohol i restaurationen, uanset at de var mindreårige, ligesom restaurationen havde solgt såkaldte bordpakker med alkohol til gæster – uden tilstrækkelig sikkerhed for, at alle i selskabet, der modtog, var fyldt 18 år. Og ved at bruge salgsmetoden med bordpakkerne havde de ansatte accepteret, at der var risiko for, at restaurationsloven blev brudt.

Da restaurationen flere gange inden for de seneste år har fået bøder for udskænkning af alkohol til mindreårige, besluttede retten at frakende alkoholbevillingen. 

Bøden blev fastsat til 50.000 kroner.

Dommen, som restaurationen netop har anket, blev afsagt tidligere på måneden.

Leave a Reply