Syd- og Sønderjyllands Politi har i dag besluttet at forlænge den eksisterende visitationszone i Esbjerg.

Foto: Politiet

Zonen er et område afgrænset af E20 – Dokken -E20- Adgangsvejen – H.E. Bluhmes Vej – Sædding Strandvej – Gudenåvej – Stenhuggervej – Smedevej – Sædding Ringvej – Gjesing Ringvej – Kjersing Ringvej og tilbage til E20 inklusiv de nævnte gader. Se også det vedhæftede kort.

Visitationszonen forlænges fra mandag den 17. september 2018 kl. 18.00 til onsdag den 17. oktober 2018 kl. 18.00.

Baggrunden for politiets beslutning er den fortsat anspændte situation mellem to lokale grupperinger i Esbjerg-området. De seneste sammenstød foregik den 7. september med stenkast ved Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og den 12. september, hvor to personbiler forfulgte hinanden på Degnevej i Esbjerg.

Der er i løbet af den periode, hvor visitationszonen har været i kraft – det vil sige fra fredag den 17. august, foretaget 258 visitationer. Det har resulteret i seks sager om overtrædelse af våbenloven og tre sager om overtrædelse af knivloven. Desuden 23 sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Formålet med forlængelsen er at skabe tryghed for borgerne ved så vidt muligt at sikre, at der ikke bæres våben i området.

Syd- og Sønderjyllands Politi gør en massiv indsats i forhold til både patruljering og efterforskning i de sager, konflikten mellem de to grupperinger afføder. I øjeblikket er 15 personer fængslede, og syv personer er dømt.

Desuden er der et tæt samarbejde med blandt andre Esbjerg kommune om forebyggelse i de to boligområder, Kvaglund og Stengårdsvej, hvor grupperingerne stammer fra.

Leave a Reply