Tro ikke på at det er din bank/kommune/fagforening/retten der ringer og vil have dine bankkonto-oplysninger

Rigtigt mange er efterhånden blevet klar over, at de ikke skal falde for tricket, når engelsktalende med tyk accent fortæller dem, at de kommer fra Microsoft/Windows/Google og lige skal have adgang til deres pc, fordi der er noget galt med den. Der er dog stadig nogle, der lader sig besnakke af bedragerne.

Desværre har også danske bedragere udviklet på fupnumrene.

De ringer op og udgiver sig for at være fra for eksempel en fagforening, der gerne vil donere penge til vedkommende, fra en kommune, der har opdaget, at de har fået for lidt i pension og vil indbetale pengene, fra en bank eller fra retten. 

De seneste tre måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi fået en håndfuld af den type anmeldelser, hvor bedrageren har talt udmærket dansk.

I et tilfælde blev offeret franarret 60.000 kr. – i et andet tilfælde over 50.000 kr.

Vi kan kun gentage, at man aldrig – og vi gentager aldrig – skal give sine betalingskort-oplysninger, info om NemId eller bank-oplysninger videre til folk i telefonen. En myndighed vil aldrig nogensinde ringe og bede om den type informationer. Det vil banker og fagforeninger heller ikke.

Ofrene er ofte ældre mennesker. Så tal gerne med de ældre i din familie og omgangskreds om, at den slags bedragerier findes – og at de ikke skal lade sig lokke.

Leave a Reply