Oti hængt offentligt ud som dårlig betaler

Blandt sine venner er Oti Emmanuel Essigba kendt for altid at betale sine regninger til tiden og have styr på økonomien. Nu anklages han offentligt for at have forladt landet uden at betale sin elregning.

Det er en rystet og grådkvalt ung mand Yesbjerg har i telefonen, meget berørt af situationens omfang og den hurtige eskalering til internationale medier, der lystigt kopierer artiklen fra Jydske Vestkysten uden at faktatjekke eller kontakte nogle af de nævnte parter.
Yesbjerg har prøvet at nå til bunds i sagen og talt med bl.a. Syd Energi/Norlys, Inkasso, Retten, Oti Emmanuel Essigba og flere ansatte ved EfB, herunder administrerende direktør Brian Knudsen.
Her får du Otis historie.

Foto: Christina Simonia Straarup

Det kom som et chok for mig, jeg har aldrig fået den regning, der tales om. Jeg ved heller ikke, om den hører under min kappe eller lejeren efter mig, men nu er den i hvert fald betalt og ude af verden.
Oti Emmanuel Essigba

JydskeVestkysten offentliggjorde den 23. januar i en artikel, at Emmanuel Oti Essigba har forladt Esbjerg og Danmark uden at betale en elregning på 1.458,37 kroner.

EfB tiden

Yesbjerg tog kontakt til Oti, som var rystet over såvel omtalen som regningen.

Det er første gang, jeg hører om regningen, og det gør mig virkeligt ked af det at se mig omtalt på den måde, for jeg betaler altid mine regninger til tiden.
Oti Emmanuel Essigba.

Med lidt efterforskning viser det sig at være en gammel regning fra det første lejemål, Oti boede i, da han kom til Danmark. Det første halve år betalte EfB husleje og forbrug som en del af den aftale, der lå på at få Oti til klubben. Efterfølgende stod Oti selv for bolig og omkostninger og, regningen er en flytteopgørelse fra den tid.

Alle personer skal betale sine regninger – det gælder selvfølgelig også Oti Emmanuel Essigba. Når det er sagt, så er det selvfølgelig ulykkeligt for vores tidligere spiller, at han skal udstilles i pressen som dårlig betaler på grund af formentlig en misforståelse. Omtalen sker efter min opfattelse alene, fordi Oti er en kendt fodboldspiller. Hvis det havde været ”Hr. eller fru Danmark” så var kommet i samme situation, så var det aldrig kommet i pressen med store overskrifter. Den negative omtale i pressen – som jo også relaterer sig til EfB – burde aldrig være kommet så langt. En enkelt telefonopringning eller mail f.eks. til EfB kunne have skabt kontakten til Oti og misforståelsen kunne være løst. Glædeligvis har Oti – som jeg er oplyst – nu betalt regningen, hvorfor historien nu kan afsluttes og alle må se fremad. Administrerende direktør for EfB Brian Knudsen

Regningen er til Syd Energi Salg A/S og med afgift og inkassosalær løber beløbet op i 2.698,37 kroner. Her hævder man, at man ikke kan finde en kontakt til Oti, som derfor ikke har fået regningen.

Yesbjerg har været i kontakt med Kunde- og Salgschef for Norlys (tidligere Syd Energi) Christian Ruhe, som har følgende kommentar:

Det er på ingen måde i SE’s interesse, at nogen hænges ud i pressen ej heller noget, vi har haft indflydelse på.
Vi kan ikke udtale os om enkeltsager, med mindre vi har de involverede parters accept, men vi kan fortælle, hvad der er helt almindelig praksis for os.
Når en regning ikke bliver betalt sendes en rykker. inden en sag sendes videre til inkasso.
Ordentlighed er vigtigt for os, så hvis vi får en regning retur, fordi kunden er fraflyttet adressen, gør vi, hvad vi kan for at finde frem til kunden og på den måde inddrive det skyldige beløb. Lykkes det ikke for os, overdrager vi til inkasso, der har sagen derfra.

Kunde- og Salgschef for Norlys (tidligere Syd Energi) Christian Ruhe

Oti da han spillede i EfB

Emmanuel Oti noterede sig for 57 kampe og et enkelt mål for Esbjerg fB. 

Emmanuel Oti er netop skiftet til indonesisk fodbold, hvor han skal spille for Madura United FC. 

EfBs hurtigløber

Join 5.738 other subscribers

Leave a Reply