Mandag den 1. oktober 2018 kan ordblinde og alle med interesse for ordblindhed få inspiration og mere at vide om mulighederne for bl.a. undervisning, brug af it og hjælpemidler, som kan gøre hverdagen lettere, når man er ordblind.

Grafik: Adobe/Yesbjerg

Det sker på en gratis messe i Esbjerg, hvor blandt andet Bubber også vil fortælle om sine erfaringer som ordblind. Messen er arrangeret af Esbjerg Kommune sammen med VUC, AOF, Ordblindeforeningen, Netværkslokomotivet og St. Andst Efterskole.

At være ordblind er ikke en hindring. Der findes masser af muligheder for bl.a. undervisning, brug af it og andre hjælpemidler, som kan være med til at gøre hverdagen lettere for ordblinde. Det kan man se og høre meget mere om, når Esbjerg Kommune sammen med VUC, AOF, Ordblindeforeningen, Netværkslokomotivet og St. Andst Efterskole mandag den 1. oktober 2018 kl. 15 – 20 slår dørene op til ordblindemesse på Fyrparken 1 i Esbjerg.

– Vi vil gerne sætte fokus på livet med ordblindhed og på alle de muligheder, der er for at afhjælpe de problematikker, man som ordblind kan opleve både i skolen, på uddannelser, på arbejdet og i privatlivet. Derfor håber vi, at mange ordblinde og også f.eks. pårørende, undervisere, arbejdsgivere og politikere vil have lyst til at lægge vejen forbi ordblindemessen, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog, og formand for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen.

Bubber fortæller

På messen kan man besøge op til 15 stande, hvor man som ordblind kan høre mere om mulighederne for undervisning, kompenserende hjælpemidler, hjælp under uddannelse, hjælp til test og udredning, hjælp til ansøgning om hjælpemidler m.m.

Der vil være en paneldebat om ordblindhed, hvor Diana Mose Olsen, folketingsmedlem Troels Ravn, Jørgen K. Nielsen, der er ordblind ambulanceredder, Mogens Schmidt fra ordblindeforeningen og Brian Lyst, der er formand for LO Vest, deltager. På messen kan man også møde Christian Bock, der er ordblind, men også superbruger af de nyeste teknologiske hjælpemidler, apps og it-værktøjer, som gør hverdagen lettere. Og sidst, men ikke mindst, vil Bubber fortælle om sine erfaringer med livet som ordblind. Mens der er paneldebat for de voksne, underholder Bubber også børnene med fortællinger om de udfordringer og sjove og spændende oplevelser, han har haft som ordblind.

Det er anden gang, at Esbjerg Kommune sammen med VUC, AOF, Ordblindeforeningen, Netværkslokomotivet og St. Andst Efterskole arrangerer messen, som sætter fokus på muligheder for ordblinde her i det vestjyske. Messen er samtidig en optakt til uge 40, der er international ordblindeuge.

Fakta

Messen ‘Ordblind ikke en hindring’ finder sted mandag den 1. oktober 2018 kl. 15 – 20 hos Kommunikation & Hjælpemidler, Fyrparken 1, 6710 Esbjerg V – lige ved siden af Sædding Centret. Det er gratis at deltage, men antallet er pladser er begrænset, så tilmelding er nødvendig.

Læs mere, og tilmeld dig inden 25. september på: https://bit.ly/2CvLH2H

Leave a Reply