Søndag d. 2. september kl. 10-16 inviterer det økologiske formidlingssted Midtgård for 21. gang til Økologisk Høstmarked. Hele familien er velkommen til en dejlig familiedag i grønne omgivelser omgivet af natur og dyreliv.

Dagen byder på mange forskellige aktiviteter, og der er lagt særlig vægt på økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed.

Følgende aktiviteter fremhæves:

 • Falkeflyvning v/ Falkoner Frank Skårup Hansen
  Hør også om falke og falkejagt
 • Oplev fåreklipperen klippe fårene eller prøv selv at filte af uld
 • Prøv bueskydning eller artisteri
 • Byg din egen fuglekasse eller et humle-bo til humlebien
 • Masser af aktiviteter for børn
  Bl.a: Bag snobrød, flette pil, hoppepude, trillebøre-rally, “Gæt en lort”
 Lokale og økologiske smagsoplevelser
Du kan blandt andet få smagsprøver på frisktappet økologisk æblemost, brød bagt af “Mel fra Forum”, produkter fra ged og gris samt forskellige mælkeprodukter.

Enghavegård Osteri og Gårdbutik sørger i år for lækkert økologisk mad til gæsterne. Fra køledisken sælges gårdens lokale oste.

Bier og fugle
Særligt i år har der i medierne været meget fokus på bierne og det har vi også på denne dag. Danmarks Naturfredningsforening står klar til, sammen med børn og forældre, at bygge humlebi-bo til de næste humle-generationer. Fugleinteresserede børn kan samme med voksne bygge en fin fuglekasse til havens fugle.

Det økologiske formidlingssted Midtgård
Midtgård er en del af Myrthue, Natur, Kultur & Læring og indgår således i de samlede natur & kulturlæringstilbud til dagtilbud, skoler og andre målgrupper i Esbjerg Kommune. 
 
Stedet, der drives som et økologisk landbrug, tilbyder autentiske gode læringsmiljøer og årstidsbaserede aktiviteter. Ved at være i de forskellige miljøer kan der skabes og anskueliggøres sammenhænge i naturen og økologien. Børnene kommer tæt på rigtige bondegårdsdyr, når de er med til at fodre og muge ud i stalden.

På Midtgård arbejdes med emner som:

 • Økologi og bæredygtighed
 • Landbrugsdyr og dyrevelfærd
 • Madens vej fra jord til bord
 • Haver – efter ideen “Haver til maver”

Gården besøges af mere end 15.000 gæster om året, hvoraf en stor del er børn fra Esbjerg Kommunes dagtilbud og skoleområdet. Lokalerne på gården benyttes også af foreninger og interessegrupper.

Til Økologisk Høstmarked bidrager gårdens brugere og familie og venner som frivillige. Alle gør et kæmpe stykke arbejde for at dagen bliver god og med et spændende indhold.

Foruden at være et formidlingssted fungerer området også som rekreativt område for alle borgere, og en af kommunens utallige grønne stier kan påbegyndes på gårdspladsen. Her er skov og engarealer, grønne plæner og højt til himlen.

Foto og informationer fra Esbjerg kommune.

Leave a Reply