Ny podcastserie: “TROLDDOM”

0
150

Forskerne bag fra Hex! Museum of Witch Hunt øser over mindst otte episoder af deres enorme viden om hekse, hekseforfølgelser og trolddomshistorie.
Foto: Hex


Den nye podcastserie tager afsæt i museumsinspektør Mikkel Kirkedahl Nielsens ønske om at vide mere om de europæiske hekseforfølgelser.Han har fulgt sine kollegaer fra Sydvestjyske Museer, mens de opbyggede det nye museum om hekseforfølgelser i Ribe, og han har nu inviteret to af dem, Louise Hauberg Lindgaard og Maria Østerby Elleby, til at fortælle ham alt, hvad de ved om trolddom og hekseforfølgelserne i Europa.

Det er blevet til en række en-times episoder, hvor Mikkel Kirkedahl Nielsen gennem en uformel snak med de to historikere får del i deres store viden om emnet. Selvom podcasten er baseret på uformelle samtaler, har hver episode alligevel faste elementer. I slutningen af hver episode bliver der taget livtag med de mest sejlivede myter om hekse og hekseforfølgelserne, ligesom historikerne også giver deres anbefalinger til, hvor man kan finde mere viden om emnet for den aktuelle episode. Bortset fra den allerførste episode, som giver en meget overordnet introduktion til emnet, har hver enkelt episode nemlig sit helt eget tema, som historikerne får lov at nørde løs i.

Mikkel Kirkedahl Nielsen fortæller: “Der er planlagt otte episoder, men jeg kan allerede nu høre, at de to historikere ved meget mere end de kan nå at fortælle på den tid. Sådan går det når mn taler med dem, der virkelig véd noget, der er hele tiden flere detaljer at lægge til. Derfor arbejder vi på at finde tid til at lave endnu flere afsnit.”

FAKTA

Episoderne udkommer regelmæssigt med to-tre ugers mellemrum, og de første episoder er allerede tilgængelige.

Podcasten TROLDDOM kan søges frem i iTunes, Spotify og andre podcast-apps og hver episode er beskrevet på hexmuseum.dk/podcast.

Leave a Reply