Eksplosivt. Med det ene topladede ord rammer Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, holdenes betingelser i det Final4-format, der siden 2015 har afgjort kvindernes pokalturnering, ind.

Foto: Yesbjerg / Adobe

Det er med en godt brugt kliché knald eller fald fra første fløjt, og da især når lodtrækningen har været så nedrig at placere værtsholdet i en semifinale med Odense Håndbold, der har slået alle hjemlige modstandere i denne sæson.

Når man i en stærk dansk liga har spillet 14 kampe og vundet 14 sejre, er man dygtig. Odense har først og fremmest en fysik, som de fleste hold har svært ved at stå imod. Derfor har vi primært fokus på den angrebsmæssige del af spillet, at få flyttet rundt på de store spillere i deres defensiv, siger Jesper Jensen.

De to træningsdage efter juleferien har styrket hans optimisme forud for kraftprøven med Odense yderligere.

Vi har i forvejen haft en god periode med truppens øvrige spillere, og nu er EM-spillerne vendt tilbage og har budt ind med meget godt. Vi var usikre inden Final4 i fjor, men endte med at spille noget af det bedste, vi har præsteret, og vinde. Min fornemmelse er, at vi er bedre rustet denne gang, og vi er længere fremme i udviklingen af holdet, siger Jesper Jensen.

Odense Håndbold har bestået den internationale eksamen ved at kvalificere sig til hovedrunden i EHF Champions League fra slutningen af januar. Team Esbjerg fortsætter det europæiske togt i den næsten lige så stærke EHF Cup allerede 6. januar – og med lige så store ambitioner.   

– Vi er blot to kampe fra at vinde Final4, der er den mindste af de tre turneringer, vi deltager i. En DM-titel er det største, og en europæisk titel vil også være kæmpestort. Selv om vi ikke er favoritter, ser jeg os potentielt som vindere af alle tre turneringer. Der er ikke nogen af dem, vi ikke kan vinde, siger Jesper Jensen.

Han har en erfaren trup til rådighed. Fem af de kampklare spillere var med til at vinde pokaltitlen i fjor, og året før var stregspilleren Clara Monti Danielsson med til at slå FC Midtjylland i finalen. Læg dertil alle de internationale kampe på klub- og landsholdsniveau, som truppens spillere har bag sig.

Maria Mose Vestergaard og Lene Østergaard genoptræner fortsat med henblik på et comeback i det nye år, og den tredje spiller med langtidsfravær, Rut Jónsdóttir, er tvivlsom til Final4. Truppens nye spiller, Marit Malm Frafjord, er som udgangspunkt hentet til at forstærke holdet i HTH Ligaen og EHF Cup.

Leave a Reply