Menighedsråd og politi vil gøre det bøvlet at være kirketyv

0
1114

Stigning i antallet af indbrud i kirker har fået nogle menighedsråd til at sikre sig bedre.

Samtlige menighedsråd under Sønderborg Provsti været samlet for at høre om, hvordan kirkerne kan sikre både de kostbare genstande, der bruges inde i kirken og de tit også betragtelige værdier, der er bundet i gravernes og kirkegårdenes udstyr.

Foto: Yesbjerg

–        Vi kan kun opfordre andre menighedsråd til at tage imod vores tilbud om at holde oplæg om sikring mod tyveri og indbrud, siger vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sidste år oplevede politikredsen en voldsom stigning i antallet af indbrud og tyverier fra kirkerne. Der var 41 anmeldelser i 2018 mod 23 anmeldelser i 2017. I år er der indtil nu 10 anmeldelser.

–        Vi håber selvfølgelig vi har knækket kurven, men når vi efter indbrud er ude og se på forholdene omkring sikring, kan vi se, at der mange steder er plads til forbedring, siger Christian Østergård.

Kirkerne opbevarer dels store værdier i kulturhistorisk inventar, men der har også været eksempler på, at det er designermøbler, bankkort, små grave- og entreprenørmaskiner etc., der er blevet stjålet. Tyvene ved godt, at der kan være noget at hente, og det er desværre ting, der er nemme at afsætte til almindelige danskere. Og som altid gør lejlighed tyv.

Det var Ejler Skjerning fra Sønderborg Provstiudvalg, der tog initiativet til mødet om sikring.

-Vi har jo med bekymring set stigningen i antallet af indbrud og indbrudsforsøg, siger Ejler Skjerning. Og det viser sig jo, at der faktisk kan gøres en del ved sikringen – også uden at det nødvendigvis koster mange penge. 

Så han kan kun anbefale, at flere menighedsråd tager imod rådgivning. 

Læs evt. også på www.stop-e-hæleri.dk 

Leave a Reply