Matas tilbyder gratis vaccinationer mod influenza og pneumokokker

0
112

Personer med visse kroniske sygdomme og borgere, der er fyldt 65 år, kan blive vaccineret mod influenza og pneumokokker gratis i Matas i Esbjerg Storcenter og Sædding Centret.

Foto: Matas

Matas i Esbjerg Storcenter og Sædding Centret er to af de 52 udvalgte Matas-butikker på landsplan, der i oktober tilbyder to typer gratis vaccinationer til borgere. Den ene del af målgruppen for vaccinationer er borgere, der er fyldt 65 år. I Esbjerg Kommune drejer det sig ifølge Danmarks Statistik om 24393 personer. Den anden gruppe er personer med visse kroniske sygdomme. 

De to gratis vaccinationstyper til Esbjergs svækkede borgere er mod influenza og bakterietypen pneumokokker, der står bag 30 procent af alle tilfælde af lungebetændelser. Matas tilbyder vaccinerne i samarbejde med Danske Lægers Vaccinations Service, der også stiller de sygeplejersker til rådighed, der skal udføre vaccinationerne.

– Sundhedsstyrelsen anbefaler, at lige præcis denne gruppe borgere, som er i særlig risiko for vintersæsonens infektioner, bliver vaccineret. Derfor er vi meget glade for, at Matas bakker op om at tilbyde den udsatte gruppe gratis vaccinationer ved at stille deres lokaler til rådighed for os, siger Daniel Anderson, der er driftsansvarlig for influenzavaccination i Danske Lægers Vaccinations Service.

Fokus på tryghed

De borgere, der vil benytte sig af tilbuddet i butikkerne i Esbjerg, har mulighed for at blive vaccineret den 4., 13., 14. og 15. oktober i Esbjerg Storcenter i tidsrummet 10-16 og 1., 3., 13., 14. og 15. oktober i Sædding Centret fra 10-16Den 3. oktober er det dog kun muligt i tidsrummet 9.30 til 14. Inden borgerne dukker op i butikkerne, skal de booke en vaccinationstid online. Det er med til at sikre, at der ikke opstår køer, så alle har mulighed for at overholde myndighedernes retningslinjer og afstandskravene i butikkerne. Medarbejderne i Matas er klædt godt på til at sikre, at sikkerheden er i orden. 

– Vores medarbejdere har gennemført Certificering i tryg og sikker butik denne sommer. Det betyder, at de har styr på hygiejnereglerne og sørger for, at der ikke er for mange kunder i butikkerne ad gangen. Derfor kan man også trygt gå rundt i butikken i de ti minutter efter vaccinationen, hvor sygeplejerskerne observerer én, siger Louise Rovsing, der er projektleder for sundhed hos Matas.

Vaccinationerne bliver udført i et så diskret område af butikkerne som muligt. Det er dog ikke kun personer inden for målgruppen, der kan blive vaccineret i Matas. Borgere, som falder uden for programmet for de gratis vaccinationer, må dog selv til lommerne og betale henholdsvis 200 kroner for influenzavaccinationen og 420 kroner for pneumokokvaccinen. Booking af tid foregår på www.minvaccination.dk/Matas eller telefonisk alle hverdage mellem klokken 8 og 16 på telefonnummeret 77 99 77 88.

Leave a Reply