Det bliver en uforglemmelig dag, når beboerne på plejehjemmet Margrethegården onsdag den 26. september holder gallafest for livet sammen med bl.a. personalet, frivillige og elever fra Rybners Erhvervsuddannelser.

Grafik: Adobe/Yesbjerg

Onsdag den26. september er der lagt op til et brag af en fest på plejehjemmetMargrethegården i Ribe. Her fejrer beboerne og deres ægtefæller sammen medpersonalet, frivillige, venneforeningen på Margrethegården og elever fraRybners Erhvervsuddannelser livet mellem mennesker på tværs af generationer ogorganisationer.

Hele morgenen og formiddagen op til festen vil elever fra Rybners Erhvervsuddannelse forkæle beboerne med hjælp til håropsætning, let makeup, neglelak osv., mens andre elever forbereder et treretters festmåltid, som de begynder at servere fra middagstid. Den røde løber, et banner, en fotograf, blomster, musik og meget mere vil også være på plads fra omkring kl. 12, hvor alle beboere bydes velkomne, får taget billeder og ledsages ind i festsalen.

Omgivelsernebakker op

Denekstraordinære fest for livet er kun blevet mulig gennem en fantastiskopbakning fra omgivelserne. Tre unge kvinder samlede i julen 2017 omkring 100mennesker til julebanko i Ribe. Overskuddet herfra valgte kvinderne at afleveretil byens ældste borgere på Margrethegården. Flere lokale virksomheder bakkerop om arrangementet ved f.eks. at sponsorere blomster til bordene, og sidst,men ikke mindst, så betyder et spændende samarbejde med RybnersErhvervsuddannelser, at beboerne kan se frem til kompetent hjælp fra de ungeelever til både hår og makeup før festen og tilberedning og servering affestmåltidet.

Venneforeningen på Margrethegården er inviteret med til festen som en tak for den store indsats, som de resten af året gør for at forsøde livet for plejehjemmets beboere.

– Det er fantastisk at opleve, hvordan frivillige i form af både enkeltpersoner, uddannelsesorganisationer og erhvervsliv bakker op om at skabe stjernestunder for de ældre i vores kommune. Jeg vil gerne sige alle bidragydere en kæmpe stor tak.

Olfert Krog, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget

Leave a Reply