Siden april er der blevet arbejdet på moderniseringen af Måde Genbrugsplads. Torsdag den 20. december kl. 9 bliver pladsen indviet. Ved samme lejlighed sættes der fokus på plastikforureningen ved Vesterhavet.

Foto: Esbjerg Kommune

Lige til juletid står Måde Genbrugsplads færdig efter knap 9 måneders effektiv modernisering.
“På grund af skærpede miljøkrav og ønsket om en mere brugervenlig plads, satte vi spaden i jorden i april. Der er blevet arbejdet hårdt på, at få pladsen færdig.
Julen står for døren, og det giver altid ekstra travlhed på genbrugspladserne.
Jeg glæder mig over, at der nu står en moderne plads klar til at håndtere det ekstra affald”, siger formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen.
“Det har stået på alles ønskeseddel, at få nedsænkede containere i Måde, så vi undgår at løfte affaldet op ad trapper.
Det ønske har vi prioriteret højt. Vi ved, at det skal være nemt at sortere og komme af med vores affald.
Derfor har vi ved renoveringen af Måde Genbrugsplads haft stor fokus på at skabe en praktisk indretning og forbedre servicen. Det synes jeg, at vi er kommet i mål med”.
Slut med trapper
“Under moderniseringen har forholdene naturligvis været mere trange, og besøgende har udvist tålmodighed. Jeg glæder mig over, at vi nu kan tage den nye brugervenlige plads i brug, hvor forholdene for sortering er i top”.
Fokus på plast i havet
Ved indvielsen af Måde Genbrugsplads er det også muligt at opleve, hvad plast kan, når man tænker ressourcer fremfor affald.
Via medlemskabet af Kommunernes Internationale Miljøorganisation modtager Esbjerg Kommune en arkitekttegnet bænk med indbygget spand fremstillet af 10% havplast og 90% genbrugsplast.
Efter at være med til indvielsen i Måde vil bænken flytte ind i formidlingsområdet på Tarp Genbrugsplads.

Leave a Reply