Brug Bolden er et fodboldfællesskab og mental trivsel for unge drenge mellem 13-18 år. Det Sociale Netværk/Headspace Danmark er gået sammen med klubberne EfB, AaB og KB for at sætte fokus på, hvordan den mentale trivsel kan fremmes hos unge drenge i alderen 13-18 år. Sammen sætter de endnu mere fokus på mental sundhed i fodboldklubberne.

Foto: Christina Simonia Straarup

Via aktiviteter for trænere, holdledere og ungdomsspillere skaber Det Sociale Netværk/Headspace Danmark gennem initiativet Brug Bolden rum for, at det bliver nemmere at tale om og håndtere udfordringer, svære tanker og psykisk sårbarhed.

Brug Bolden arbejder med tre overordnede mål:

  • At øge unge fodboldspilleres robusthed og fremme deres mentale trivsel.
  • At forebygge ensomhed og mistrivsel hos unge spillere.
  • At skabe større åbenhed omkring mentale problemer i klubberne.

    Derudover aktiverer Brug Bolden på landsplan spillere og trænere i en national kampagne, der fokuserer på åbenhed omkring mental trivsel – også i fodboldens konkurrenceprægede verden.

Fodboldskole for de yngste

Weekenden før det hele handlede om Corona afholdte Brug Bolden en fodboldskole for de yngste spillere fra EfB. Trænerne var U17 spillere fra EfB, og til trods for et rigtigt kedeligt vejr, var humøret helt i top ved de unge spillere.

Hvad med pigerne?

Både piger og drenge har problemer, men lige præcis i dette projekt fokuseres der kun på drengene.

Grunden til at fodboldklubberne er involveret er, at det er et godt sted at gå hen, hvis man vil have fat i drengene… Fordi der er mange drenge i fodboldklubberne! Det har en stor effekt på drengene, at de oplever, at deres idoler og forbilleder står frem og fortæller deres historie. Historier, som giver et indblik I, at de igennem deres opvækst og i deres karriere har haft det svært og nogen gange ville have ønsket, at de havde haft nogen at snakke med…! Vi ser i alle statistikkerne at der er en kraftig stigning i antallet af unde, der mistrives; både piger og drenge. Pigerne er generelt bedre til at tale med andre om det der er svært og gør ondt, hvorimod drenge har en tendens til at skjule det og lukke sig inde med deres problemer.

Jesper Jensen – Lokal koordinator i Brug Bolden

Er du ensom eller trænger til at tale med nogle, så kan du altid som ung henvende dig ved Headspace i Exnersgade (på Tobakken). Det gælder naturligvis både piger og drenge.

Leave a Reply