Esbjerg fB har ansat Lars Vind som ny cheftræner, og han starter trænergerningen med førsteholdet mandag, når truppen igen samles efter sommerferien.

Foto: Christina Simonia Straarup

Han får Rafael van der Vaart som assistenttræner og Frode Birkeland som målmandstræner, mens der arbejdes på at tilføre yderligere en assistent.


Forberedelserne frem mod den kommende sæson for Esbjerg fB starter for alvor mandag, når førsteholdsspillerne vender retur fra sommerferie, og det bliver med Lars Vind som cheftræner.
45-årige Vind har en lang karriere i EfB bag sig, hvor han har trænet ungdomshold, været assistenttræner på førsteholdet og senest varetaget den vigtige funktion som akademichef.
Adm. direktør Jens Hammer Sørensen glæder sig over ansættelsen af Lars Vind som ny cheftræner, og ser frem til at følge den spillemæssige udvikling på holdet.

  • Vi har været grundige i rekrutteringen til den vigtige post som cheftræner, og er i processen igen og igen nået frem til, at Lars Vind er den rette mand til at stå i spidsen for det sportslige projekt. Vind har et stort kendskab til dansk fodbold og til EfB samtidig med, han har stor erfaring med talentudvikling og skabt gode resultater i EfB Akademi.
  • Førsteholdet står foran en vigtig opgave, hvor vi skal rykke op, og det skal ske via offensivt og dynamisk spil på banen. Det er samtidig en del af strategien, at det skal ske med en overvægt af unge spillere, og her spiller akademiet selvsagt en stor rolle. Vi ser Lars Vind som skræddersyet til at lykkes med de ting, vi gerne vil, fortæller han.
    Lars Vind glæder sig til at påbegynde træningen og forberedelserne frem mod den kommende sæson, hvor det altoverskyggende mål er en oprykning til NordicBet Ligaen.
  • Jeg er naturligvis glad og stolt over at få tilbuddet om og blive udpeget som cheftræner for EfB. Jeg glæder mig til at tage fat på den opgave, der venter sammen med det øvrige trænerteam, staben omkring holdet og ikke mindst spillertruppen.
  • Der venter os en sæson, hvor der vil være et stort pres på for at rykke op næste sommer, og det pres løber vi ikke fra. Det er målet at slutte på en af de to øverste placeringer, når vi om et års tid skal gøre regnskab over sæsonen, og det vil jeg gøre alt for, at vi lykkes med. Vi skal have skabt en vinderkultur, og det tager tid, men jeg er overbevist om, vi kan gøre det i fællesskab og få lagt de grundsten, der skal til for at få EfB tilbage på ret kurs, siger han.
    Vind kommer til at arbejde sammen med assistenttræner Rafael van der Vaart og målmandstræner Frode Birkeland. Desuden er planen at tilføre yderligere en kapacitet til trænerteamet.

Leave a Reply