Lad os vise hvad livet handler om

Noget af det vigtigste unge lærer i overgangen fra at være børn, til at være unge voksne, er at lære at være selvstændige, og bestemme i højere grad over eget liv. Hvor man som ung får flere og flere valg, bliver der også behov for at tage flere og flere fravalg, hvad end det vedrører uddannelse, omgangskreds mv.

Desværre har vi på det seneste set eksempler på, at det ikke altid er lige nemt at tage disse fravalg, men at flere end man tror kan tage valg der kan få store konsekvenser får resten af deres liv.

Det seneste eksempel på dette taler sit eget tydelige sprog, nemlig de to unge der måtte indlægges efter at have taget det farlige stof MDMA på Fanø, et stof der kunne have taget livet af dem.

Der er gået noget grueligt galt forud for denne episode, hvis de der udsatte sig selv for dette stof virkelig mente at stoffet var noget der ville gøre deres liv rigere, og at denne oplevelse ikke var noget der skulle fravælges.

Mit opfordring er derfor, at vi alle i vores daglige færden i lokalsamfundet prøver at være mere opmærksomme på de unge der er omkring os, og forsøger at guide dem i den rigtige retning.

Det handler om at de skal finde deres rette hylde, og udnytte det potentiale de har. Ingen skal kunne føle, at den bedste udgave af dem selv er den udgave der har brændt hjernen af på hårde stoffer, i stedet for at danne sig selv, sin fremtid og sin egen lykke.

Indsendt af

Folketingskandidat for Konservative Frederik Bloch Münster

Leave a Reply