Læserbrev: Esbjerg går gode tider i møde

0
983

Esbjerg går gode tider i møde

Af Frederik Bloch Münster, Folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

I den seneste tid har der været gode nyheder for Esbjerg, og for den fremtid byen går i møde.

Først kom aftalen om Thyrafeltet, der sikrer vores område masser af arbejdspladser.

Så kom offentliggørelsen af IKEAs etablering i Esbjerg, der for nyligt blev efterflugt af nyheden om at Espresso House kommer til byen, samt den snarlige åbning af den københavnske bar Brass Monkey i Skolegade.

Budskabet bag udviklingen synes at være klar; det kan betale sig at drive forretning i Esbjerg, og mange ambitiøse virksomheder ønsker en bid af kagen. Det er godt for hele området, for det giver flere muligheder for at ens penge kan bruges bedst muligt, og det er med til at skabe et miljø der er aktivt og levende for især de unge og børnefamilierne i Sydvestjylland.

I Sydjylland må trekantsområdet siges at være den store vækstmotor, grundet dets favorable placering og korte transporttid til byer som Aarhus og Odense. Dog virker det til at Esbjerg bliver mere og mere attraktiv for private virksomheder, og det er en udvikling vi skal være glade for. Vi kan sagtens have et ligeså attraktivt lokalsamfund som enhver andet område i Danmark.

Vi skal bare styrke fortællingen om at Esbjerg og Sydvestjylland er et område med gods i, og at man kan etablere sig et liv, hvor alle ens ambitioner kan blive til virkelighed, uden at lokalområdet er en hindring.

Alt kan ikke fikses gennem mentalitet, for ting som uddannelser og infrastruktur skal også være på plads, men for nu finder der en god udvikling sted, som man skal huske at tale op.

Leave a Reply