Læserbrev

0
231

I store dele af verden misundes det danske demokrati, hvor det bl.a. er vigtigt, at oppositionen skal være kvalificeret kritisk over for den siddende regering.

Den nuværende oppositions kvalifikationer på dette område er dog skræmmende lav.

Under coronakrisen har oppositionen populistisk forsøgt at være meget klogere end sundhedsmyndighederne, hvilket regeringen har lænet sig op ad med deres viden på området. Oppositionen må derfor, hvis de har skam i livet, have meget røde ører, når det nu viser sig, at Danmark er kommet igennem krisen om et af de bedste lande i verden – både sundhedsmæssigt og økonomisk.

Med bulder og torden angriber oppositionen nu også regeringens håndtering af tilbagetrækningen fra Afghanistan. Her er de igen meget klogere end Forsvarets Efterretningstjeneste og alle vores allierede, som alle blev overrasket over, hvor hurtigt afghanske regeringsstyrker nedlagde våbnene og overgav magten til Taliban.

Det burde også her give oppositionen meget røde ører, når vi oplever, hvor hurtigt og effektivt danske tropper har har klaret evakueringen.

Ud over denne enestående indsats har der også været overskud til at hjælpe andre allierede.

Hvis ikke oppositionen i deres iver efter stemmer finder nogle mere seriøse emner at angribe regeringen med, er jeg bange for, at det resulterer i en massiv politikerlede.

Svend Åge K. Møller

Esbjerg

Leave a Reply