Kunsthal Charlottenborg lancerer cykelrute til kunstoplevelser i samarbejde med Esbjerg Kunstmuseum

Kunsthal Charlottenborg lancerer landsdækkende BIKE ART TOUR: kuraterede cykelruter til offentlige kunstværker af samtidskunstnere.

Nu kan du tage på en helt ny cykelrute i Esbjerg med værker af kunstnere som: Henry Heerup, Eva Koch, Per Kirkeby og Randi & Katrine – og som noget helt nyt kan cykelruterne nu også tilgås direkte fra kunsthallens app.

Randi & Katrine, Åkande, 2010 – foto: Esbjerg Kunstmuseum

I 2018 lavede Kunsthal Charlottenborg en kurateret cykelrute til ti kunstværker i København for at hylde kunsten i det offentlige byrum. Nu foldes konceptet ud i hele landet i samarbejde med kunsthaller og museer. Alle værkerne kan opleves fra cyklen og tilgås direkte fra kunsthallens app. Den er er gratis og kan hentes i App Store eller Google Play.

På app’en kan man læse værkbeskrivelser og få de nøjagtige adresser til kunstværkerne. Kort til ruterne kan downloades her.

Kunsthal Charlottenborgs direktør, Michael Thouber, udtaler:
”På grund af coronavirus vil mange kulturtilbud forsat være lukket og de fleste vil holde deres sommerferie i Danmark. Derfor vil vi i samarbejde med Esbjerg Kunstmuseum, Kunsthal Aarhus, Kunsten i Aalborg og Kunstmuseum Brandts i Odense gerne berige danskerne med noget af den fantastiske kunst, som man frit kan opleve i det offentlige rum over hele landet. Det vi håber på med BIKE ART TOUR er, at rigtig mange danskerne vil gribe muligheden for at rejse rundt i landet eller gå på opdagelse i deres egen by og udforske den unikke samtidskunst, som vi har i vores byrum.”


”På Esbjerg Kunstmuseum har vi en lang tradition for at nedbryde museets mure og gribe ud mod folk dér, hvor de færdes. Samtidig arbejder vi ofte sammen med eksterne samarbejdspartnere om nye tiltag, der bringer kunsten tættere på folks liv og hverdag. Dertil kommer, at der er rigtig meget interessant og potent kunst i Esbjerg, som fortjener opmærksomhed. Den nye app forener alle disse forhold på forbilledlig vis”, siger direktør på Esbjerg Kunstmuseum Inge Merete Kjeldgaard.


De kuraterede cykelruter BIKE ART TOUR kan frit downloades fra kunsthalcharlottenborg.dk
Husk de generelle sikkerhedsregler under Corona/Covid-19: Vær ikke mere end 10 mennesker samlet, hold 2 meters afstand på cykelturen og ude ved værkerne.

Leave a Reply