Kulturskolen får ny leder

Esbjerg Kulturskoles nye leder har et ben i både kulturens og skolens verden. Inger Moltesen Fogh står fra den 1. februar næste år i spidsen for kulturskolen, hvor hun selv blev undervist som ung. Den nye leder har øje for kulturskolens kvaliteter og ser også potentiale for ny udvikling.

Når Inger Moltesen Fogh den 1. februar 2020 tiltræder stillingen som leder af Esbjerg Kulturskole, trækker hun værdifuld erfaring fra både kulturens verden og skolelivet med ind i sit nye job. Inger Moltesen Fogh er oprindelig uddannet tværfløjtenist og siden lærer, mens hun i de seneste år har udvidet sine kompetencer og opgaver inden for ledelse. Hun forlader et job som undervisningsleder på Lunderskov Efterskole og vender tilbage til Esbjerg Kulturskole, hvor hun selv som ung er blevet undervist, lige som hendes fem børn har været elever på kulturskolen.

Kulturel dannelse for generationer

For Inger Moltesen Fogh er Esbjerg Kulturskole en væsentlig aktør i kommunens kultur-, forenings- og skoleliv, og hun ser frem til at bidrage til den videre forandring og fornyelse af kulturskolen ved at fungere som bindeled til det politiske system og brobygger mellem de forskellige verdener, som kulturskolen spiller ind i.

“Kulturskolen præger kommunens kulturelle profil og er med til at forme de kommende generationers kulturelle dannelse. Det er en vigtig rolle og betydning, som kulturskolen skal blive ved med at have, og derfor skal vi løbende pleje og udvikle de eksisterende aktiviteter og fag både på det pædagogiske og kunstneriske plan, samtidig med at vi sætter en retning for nye tiltag”, siger Inger Moltesen Fogh.

Kulturskolen er et kulturkraftværk

Som formand for Esbjerg Kulturskoles bestyrelse er Rasmus Sømod sikker på, at Inger Moltesen Fogh er den rigtige til opgaven, og ansættelsesudvalget har valgt hende blandt mere end 30 ansøgere.

“Det har været vigtigt for os at finde en leder, der med tydelighed kan gå forrest, når Esbjerg Kulturskole skal flyttes fremad, og ser med nye øjne på, hvordan vi sikrer rekrutteringen, så vi får en god balance mellem bredde og elite, som er hinandens forudsætninger. Vi er gået efter en leder, der med en klar stemme kan udfordre både bestyrelse, politikere og ansatte, så vi sammen kan gøre kulturskolen til det kulturkraftværk, vi mener, den er”, siger Rasmus Sømod.

Inger Moltesen Fogh afløser Jan Rohde Pedersen, der i oktober stoppede som leder af Esbjerg Kulturskole efter 20 år. Inger Moltesen Fogh bor sammen med sin familie i Ålbæk ved Bramming.

Foto: Esbjerg Kommune

Leave a Reply