Kulturministeren udpeger museumsinspektør fra Esbjerg Kunstmuseum som nyt medlem af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst

0
37

Museumsinspektør, mag.art. Christiane Finsen fra Esbjerg Kunstmuseum indtræder med øjeblikkelig virkning i Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst.

Foto: Privat


Projektstøtteudvalget giver tilskud til en lang række projekter, der fremmer den professionelle billedkunst i Danmark og dansk billedkunst i udlandet, herunder den danske deltagelse ved Venedig Biennalen. Udvalget støtter efter ansøgning bl.a. produktion af nye kunstværker, udstillinger med danske kunstnere i både ind- og udland samt formidling af kunst på landets museer og kunsthaller.
Udvalget uddeler årligt ca. 47,5 mio. kroner.
Esbjerg Kunstmuseums direktør Inge Merete Kjeldgaard udtaler:
”Det gør mig både glad og virkelig stolt, at Christiane er udpeget til at sidde i det betydningsfulde ud- valg. Udpegningen er udtryk for en stor og velfortjent anerkendelse af Christianes arbejde og engagement. Og jeg ved, at hun med sin viden og sit vid vil bidrage konstruktivt til udvalgets arbejde. Men det betyder selvfølgelig også meget, at udpegningen samtidig er en værdsættelse af Esbjerg Kunstmuseum – af museets bestandige bestræbelser på at arbejde med kunst på kunstens og kunstnernes præmisser, på at eksperimentere med forskellige udstillings- formater og på at vise international kunst på højeste niveau.”
Christiane Finsen siger selv:
”Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang med det spændende arbejde, der venter. Jeg er sikker på, at jeg kan bringe min viden og faglighed i spil samtidig med, at jeg får nogle nye, værdifulde indsigter. Projektstøtteudvalget udfører et enormt vigtigt stykke arbejde, der har afgørende betydning for kunstnere og kunstinstitutioner i hele Danmark. Derfor går jeg til opgaven med stor seriøsitet og ydmyghed.”
Med udpegningen af Christiane Finsen er det anden gang, Esbjerg Kunstmuseum er repræsenteret i dette udvalgs- arbejde. Direktør Inge Merete Kjeldgaard sad således i et tilsvarende udvalg fra 2011 til og med 2013. Udpegningen sker, da direktør for Skagens Museer, Lisette Vind Ebbesen, den 1. april er udtrådt som medlem og leder af Projektstøtteudvalget, for at indtræde i Ny Carlsbergfondets bestyrelse. Ny udvalgsleder i projektstøtteudvalget bliver siddende medlem, kunstner Peter Land. Den nye konstituering har virkning indtil 31. december 2021, hvor et ny udvalg skal sammensættes.


Læs mere om Projektstøtteudvalget for Billedkunst her:
https://www.kunst.dk/om-os/moed-udvalgene/projekt-udvalg-billedkunst

Leave a Reply