Publikum har mulighed for at komme helt tæt på, når konservatoriets musikstuderende afslutter studierne med offentlige koncerter.

Forsommeren er traditionen tro eksamenstid. På Syddansk Musikkonservatorium har publikum derfor en enestående mulighed for at komme helt tæt på, når de studerende afslutter deres studieforløb med en eksamenskoncert. Fra d. 20. maj og ca. en måned frem præsenterer konservatoriet således en lang række koncerter inden for genrene: klassisk, jazz, pop, rock, folkemusik elektronisk musik. Koncerterne finder sted på konservatoriets egne scener i Kirkegade, men også på en række af Esbjergs andre koncertsteder.

Trommeslageren Jonas Muff afslutter således sine 5 år på konservatoriet med en kandidatkoncert på Tobakkens store scene: ” Den sal har altid betydet noget særligt for mig, både som musiker og som publikum”, siger Jonas, der mindes sin allerførste optræden som 8-årig til med SFO’en på lige netop Tobakken. ”Det gav sig selv, at jeg naturligvis også skulle afslutte min konservatorieuddannelse her”.
Foto: Peter Langwithz Smith

Censorkorpset ved eksamenskoncerterne er typisk toneangivende musikpersoner, der selv er eksperter inden for deres felt som instrumentalister, sangere, lydkunstnere eller musikpædagoger. Ved eksamenskoncerterne får de studerende ca. 45 minutter til at præsentere ”dommerpanelet” for deres kunnen.

”Eksamensperioden er det tidspunkt på året, hvor de studerendes formkurve topper efter intensive forberedelser. For de kandidatstuderendes vedkommende markerer koncerten samtidig overgangen til den virkelighed, der venter på den anden side af konservatoriets mure, fortæller vicerektor Martin Gade.

Konservatoriets eksamenskoncerter er gratis, men der stilles selvsagt det beskedne krav at publikum respekterer eksamenssituationen og klokkeslæt.

Leave a Reply