Julen er som skabt til traditioner, der bringer glæde år efter år – og derfor starter julen i Esbjerg selvfølgelig også med juletræstænding i morgen. Når klokken slår 18.00 den 23. november, er julen i Esbjerg City en kendsgerning. Samme fredag er det Black Friday i Esbjerg City, hvor butikkerne har åbent helt til kl. 22.00, og hylderne bugner med spændende julegaveidéer.

Foto: Yesbjerg

Julemanden kommer til byen

Trine Gadeberg og Julemanden tænder hele byens juletræ, der i år er med endnu flere lys.

Allerede kl. 16.50 får Esbjerg fint besøg fra Grønland, når julemanden og hans nissepige ankommer med Marinehjemmeværnets skib Lyø. Her venter en festlig modtagelse af byens nisseorkester, nissebørn og hundredvis af børn og voksne. Julemanden kører efter et lille ophold videre med juletoget gennem Kongensgade til Torvet, hvor han ankommer kl. ca. 17.35.  Allerede kl. 17.30 vil årets solist Trine Gadeberg varme børnene op til at modtage julemanden. Sammen med Trine Gadeberg og nissepigen tænder julemanden det store træ samt byens smukke juleudsmykning kl. ca. 18.00. Efter showet er der Meet’n Greet ved julehytterne.

Aftenshopping i Esbjerg City

Der er mange julegaver, der skal købes inden juleaften og i Esbjerg City gør vi alt for, at du kan nå det til rette tid. Butikkernes åbningstider er udvidede og til Black Friday der tilmed åbent helt frem til kl. 22.00 med masser af juletilbud.  Fredag den 23. november bliver for mange dagen, hvor årets første julegaver bliver købt. Alle butikkerne har pyntet flot op til jul og byder alle velkommen til juleshopping.

Gør et kup

Til aftenåbent vil mange af butikkerne have helt ekstraordinære tilbud, der kun gælder denne dag/aften, så du kan tilmed være heldig at komme hjem med store gaver til små penge. Det er da den helt rigtige måde at komme i denne rette julestemning.

Julegodter og julejazz i Esbjerg City

Det bliver ekstra festligt at swinge julegaver og julegodter i indkøbsposen i Esbjerg, når Jule Jazz Buffetten optræder i Esbjerg City fredag den 23. november. I gader og butikker vil der høres ”Jazzificerede” julemelodier og swingende traditionel jazz. Alt sammen serveret med smittende humør – og en ekstra smørklat. Det er jo jul.

Derudover vil Nisseorkestret og Capstankoret denne aften kunne opleves i Esbjerg City.

Fristende boder

Blandt de 18 boder på Torvet, er der fristelser både til det kreative hjerte, klassisk julepynt med nisser i alverdens afskygninger og masser af julegodter til den søde tand.  Varm dig på en dejlig kakao og følg duften af brændte mandler og æbleskiver. Det dufter af jul.

Derudover bliver der masser af musik og hygge i Esbjerg denne fredag. Se det endelige program på www.esbjergcity.dk

Leave a Reply