Jesper Jensen stopper i Team Esbjerg næste sommer

0
404
Håndbold, Kvinder, Team Esbjerg - SønderjyskE 34:29

 

Jesper Jensen har valgt at stoppe som cheftræner i Team Esbjerg, når hans nuværende, toårige kontrakt udløber 30. juni 2024. Han vil til den tid have været på posten i lidt over syv sæsoner med indtil videre to danske mesterskaber, et europæisk gennembrud med deltagelse i EHF Champions Leagues Final4 og flere titler med Team Esbjerg. Derudover har han siden marts 2020 været landstræner for det danske kvindelandshold.

– Det har været en vanskelig og voldsom beslutning, for intet har ændret sig i forhold til Team Esbjerg, hvor jeg fortsat er meget glad for at være. Men at have to så fede job har en pris over tid, og jeg vil hellere slutte fem år for tidligt end et halvt år for sent. Der er ikke nogen dramatik i mit ophør, jeg opfylder min kontrakt og har valgt at optræde respektfuldt over for klubben og give god tid til at finde min afløser, siger Jesper Jensen, 45 år.

Han har ikke oplevet noget pres fra hverken Dansk Håndbold Forbund eller sin familie for at opgive det ene af jobbene, men har mærket, at mennesker omkring ham har bekymret sig for, om presset ved at have to så udadvendte og resultatorienterede poster ville blive for stort.

– Der har været perioder, hvor jeg har syntes, det var hårdt. Men det er en lille smule for meget over for alternativet, at det er meget for lidt. Jobbet som landstræner er med høj intensitet og fokus på resultater to en halv uge ad gangen. At være klubtræner er et mere langsigtet projekt med en hverdag, hvor jeg kan snakke og nørde med spillerne, og det kommer jeg til at savne. Jobbene har på den private front haft omkostninger i form af, at jeg har måttet melde afbud til utallige mærkedage hos familie og venner. Der er flere nejer end jaer i den branche, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs ledelse tager Jesper Jensens beslutning til efterretning og glæder sig over, at samarbejdet langt fra er slut endnu. 

– Nu er der sat en slutdato, men vi har fortsat mange opgaver og triumfer foran os sammen. Jespers forhold til klubben er velkendt og symbiotisk, og han fortsætter sit arbejde med at udvikle spillerne og kulturen i både denne og næste sæson. I mellemtiden har vi heldigvis god tid til at finde en kvalificeret afløser. Vi har et godt ry i håndboldverdenen, og jeg er overbevist om, at cheftrænerjobbet i Team Esbjerg vil være interessant for rigtig mange dygtige trænere, siger bestyrelsesformand Bjarne Pedersen.       

Begge parter kan sagtens se for sig, at samarbejdet genoptages om nogle år. 

– Nu skal vi foreløbig vinde så meget som overhovedet muligt med Team Esbjerg, bygge videre på kulturen og bevæge klubben yderligere fremad. Dette er ikke kun et job, dertil betyder klubben og holdet for meget for mig. Team Esbjerg er en fantastisk arbejdsplads, siger Jesper Jensen.

Foto Niels Husted

 

 

 

 

 

Leave a Reply