Nu er der lys forude for de mange, der siden sommerferien har savnet Hovedbibliotekets café. Den 15. oktober genåbner caféen med ny forpagter og nyt navn. Og navnet er Café Libri.

Foto: Hovedbiblioteket

De nye forpagtere, Roya Esmaeily og Somayeh Vahabi, glæder sig til at tage imod i caféen, der byder på kolde og varme drikke, kager, frugt og frokostretter som sandwich og salat.

“I mange år har EFE drevet caféen, men i forbindelse med EFE’s konkurs blev den lukket ned. Det har været en træls tid, for mange har savnet en café. Det er jo ikke kun bibliotekets brugere, men også i stort omfang alle de foreninger og institutioner, der afholder møder og foredrag i biblioteks mødelokaler, der har manglet vådt og tørt”, udtaler bibliotekschef Annette Brøchner Lindgaard, og fortsætter: “også bibliotekets medarbejdere og mange, der arbejder i nærheden af biblioteket har savnet et frokosttilbud. Det får vi nu tilbage takket være de to kvinder, der har budt ind på opgaven”.

“Caféen, der fungerer på almindelige markedsvilkår, er et vigtigt element i dagligdagen på Hovedbiblioteket og har været meget savnet. Der kommer jo omkring 1000 mennesker i det store hus hver dag. Nogle opholder sig på biblioteket i mange timer og rigtig mange har brug for en kop kaffe eller lidt at spise, så vi er utrolig glade for, at det er lykkedes at få en forpagter igen”, slutter Annette Brøchner Lindgaard.

Cafeen får en daglig åbningstid fra kl. 10.00 – 15.00 med betjening og uden for denne, vil det igen være muligt, at købe kaffe og the i en kaffeautomat.

Leave a Reply