Lørdag den 24. august 2019 kl. 10-13, er der høstfest i Jerne børnehave, hvor alle er velkomne.

I gamle dage markerede høstfesten, at kornet var kommet i huset, og at vinterens forråd dermed var sikret. Dengang havde man ikke mejetærskere og andre maskiner, der kunne lette høstarbejdet, så derfor samledes alle, der boede på gården for at hjælpe. Mændene mejede kornet med leen, og pigerne bandt negene, inden det samlede læs blev kørt hjem til gården. Man startede med at høste i juli, hvor rugen som det første blev høstet, og man sluttede senest den 29. september på Mikkelsdag. Det var hårdt arbejde at høste de mange marker med håndkraft, og selvom der blev holdt nogle mindre fester i løbet af høstperioden, så stod den store høstfest, når alt arbejdet var overstået til sidst som et samlingspunkt, man så frem til. Her kom den gode, hjemmelavede drikkevare på bordet, og der blev dækket op med solid festmad. Der blev pyntet med neg og blomster og ofte var der musik og dans hele aftenen.

I Jerne børnehave planter vi selv agurk planter og peberfrugtsplanter og følger udviklingen fra frø til spiselig grøntsag. Børnene er hver dag, hele året rundt, med til at forberede frugten i børnehaven og i ”høst perioden” modtager vi æbler, blommer og lignende fra forældrenes haver. Disse ting bruger vi både som frugt til at spise men vi laver også bl.a. grød og marmelade ud af dette.

Vi vil gerne invitere jer alle sammen til at komme ned og se vores dejlige lille børnehave som til daglig rummer 40 skønne børn. Jernebørnehave er en privat børnehave og fylder næste år 60 år.

Til høstfesten i år kan i bl.a. opleve:

  • En stand med loppefund hvor vi sælger alt fra børnegarderober til julekugler.
  • Der vil være mulighed for ansigtsmaling
  • Man kan komme og se børnehaven og blive skrevet på Ventelisten.
  • Børnehavens børn optræder med sange kl. 11:30
  • Se udstilling ”Hvad er smukt i min børnehave” lavet af alle børnene
  • Besøge ønsketræet som bliver fyldt med spændene gaver

Vi håber på at se rigtig mange af jer, tidligere børn, nye børn, samarbejdspartner, tidligere ansatte og alle andre interesserede til en hyggelig dag i høstens tegn.

Vi opfordrer til at i tager cyklen, da vores p-plads denne dag vil blive brugt til aktiviteter.

Jerne Børnehave.

Jerne Børnehave, Brovangen 5, 6700 Esbjerg

Foto: Jerne Børnehave

Leave a Reply