De to jyske hold i årets første ligakamp i Blue Water Dokken, Team Esbjerg og Viborg HK, har begge fået en god start på året med sejre i HTH Ligaen og EHF Cup.

Foto: Yesbjerg / Adobe

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, tør godt love mere intensitet i opgøret end i nytårets spændingsmæssige fuser mod rumænske SC Magura Cisnadie. De to jyske hold i årets første ligakamp i Blue Water Dokken, Team Esbjerg og Viborg HK, har begge fået en god start på året med sejre i HTH Ligaen og EHF Cup.

– Viborg er et dygtigt hold med landsholdsspillere eller spillere tæt på landshold på alle pladser, og holdet ligger for lavt i forhold til, hvor det bør være. Siden de tabte en pokalkamp til os i september, har de blot tabt én af 15 kampe i HTH Ligaen og europæiske kampe, siger Jesper Jensen.

 Alle kvaliteter til trods var Viborg bagud i det meste af hjemmekampen mod Aarhus United, inden holdet kæmpede en vital etmålssejr hjem, som lægger lidt afstand til holdene uden for slutspilsfeltet. I EHF Cup vandt holdet i Norge over den blegnede storhed, Larvik HK.

Efter udesejren over Herning-Ikast Håndbold i nytåret ligger Team Esbjerg godt til i toppen af HTH Ligaen, hvor kun Odense Håndbold er stukket af.

– Vores mål med kampen er både at slå Viborg og cementere vores gode hjemmebane. Ser vi bort fra anden halvleg i Final4 mod Odense, er vi inde i en god rytme, men det må ikke blive en sovepude, når det går godt. Vi er en stor gruppe på fire hold, som kæmper om andenpladsen, og vi skal holde Viborg på afstand af det felt. En sejr vil sætte dem af i forhold til slutspilsplaceringer, siger Jesper Jensen.

Jesper Jensen forventer mange tilskuere i Blue Water Dokken, og de får formentlig en mere spændende kamp at se, end han bryder sig om.

Team Esbjergs trup af 15 spillere er uændret i forhold til de seneste kampe.

Tid og sted: Onsdag den 9. januar kl. 18.30 i Blue Water Dokken

Leave a Reply