Frivillige hyldet for deres enorme indsats mod ensomhed

Fredag eftermiddag modtog fire foreninger årets frivillighedspriser, da ca. 125 frivillige fejrede frivilligheden på Esbjerg Rådhus. Fælles for prismodtagerne i år er, at de gør en enorm indsats for at bekæmpe ensomheden.Årets vindere af frivilligpriserne: 1. prisen: Sorggruppen for Børn og Unge i Esbjerg, der modtager 10.000 kr. 2. prisen: Røde Kors Besøgstjeneste i Ribe, der modtager 5.000 kr. 3. prisen: Café Finns Paraply, der modtager 2.500 kr. Foto: Esbjerg Kommune

Social & Arbejdsmarkedsudvalget havde traditionen tro inviteret til den årlige Frivillighedsfest i forbindelse med Frivillig Fredag, hvor hele Danmark fejrer frivilligheden. Efter et års corona-festpause var det igen muligt at invitere alle frivillige til fest på Esbjerg Rådhus, hvor spændingen blev udløst til store klapsalver for både de tre frivillighedspriser og Johann Hoffmann Fondens pris.

Fordelingen af priserne i 2021

Frivillighedsfesten er frem for alt en påskønnelse af det store arbejde, der bliver udført i de frivillige sociale foreninger i Esbjerg Kommune.

Igen i år var der et stærkt felt, og der blev indsendt over 100 indstillinger fordelt på 60 forskellige kandidater.

Det var ikke nogen let beslutning for Social & Arbejdsmarkedsudvalget at vælge nogen frem for andre, men Frivillighedspriserne 2021 gik til:

1. prisen: Sorggruppen for Børn og Unge i Esbjerg, der modtager 10.000 kr.

2. prisen: Røde Kors Besøgstjeneste i Ribe, der modtager 5.000 kr.

3. prisen: Café Finns Paraply, der modtager 2.500 kr.

– I Social & Arbejdsmarkedsudvalget valgte vi at give førsteprisen til Sorggruppen for børn og unge i Esbjerg, fordi de har formået at udfylde et tomrum i kommunen, siden Kontakten for Børn og Unge er lukket. Sorggruppen har været med til at gøre en kæmpe forskel i de her børns liv på et tidspunkt, hvor de har lidt et stort tab. Gruppen er med til at skabe trivsel og bekæmpe den ensomhed, som de ofte oplever efter deres tab. Det arbejde vil vi gerne støtte op omkring, og derfor vandt de årets førstepris,” siger Henrik Vallø, formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune.

Johan Hoffmann Fondens Pris

For femte gang blev prisen uddelt sammen med frivillighedspriserne. Johan Hoffmann Fondens Pris gik i år til Autisme Kredsforening Sydvestjylland.

Med prisen følger der et tilskud på 15.000 kr., der er øremærket til de mange fælles ture og foredrag som foreningen skaber for familier, der har autisme helt tæt inde på livet.

Autisme er et usynligt handicap, hvor selv en indkøbstur kan være en helt uoverskuelig opgave for en person med autisme. Ture i for eksempel zoologisk have eller biografen, som vi andre ofte tager for givet, er stort set umuligt for familier med autisme. Derfor trækker autismen store veksler på familien.

Johann Hoffmann Fondens pris er derfor en stor anerkendelse af foreningens store arbejde for at skabe fælles oplevelser for familier med autisme, og samtidig være et sted hvor både børn og voksne kan hente uvurderlig viden om autismen, der hjælper med at gøre hverdagen lettere.

Her er de tidligere års modtagere af Johan Hoffmann Fondens pris:

2020: Forældrebestyrelsen i Snoezelhuset

2019: ETACs venner

2018: Sydvestjysk Handicapdans

2017: Team Tvilling

Frivillighedspriserne

Frivillighedspriserne gives som en påskønnelse af en forening eller en organisation inden for social- og sundhedsområdet, der har gjort en særlig indsats. De uddeles hvert år i forbindelse med den årlige frivillighedsfest, der afholdes i forbindelse med den nationale frivillighedsdag Frivillig Fredag.

Sidste år blev priserne fordelt sådan:

1. prisen: De Hjemløses Venner

2. prisen: Polio- og UlykkesPatientforeningen

3. prisen: Veterancafé Esbjerg

Ekstra hæder

Som noget nyt i år blev der også uddelt en helt særlig hæder til Frivillighuset Vindrosen. Flere havde nemlig indstillet Vindrosen til årets frivillighedspris. Social & Arbejdsmarkedsudvalget er helt enig i, at Frivillighuset Vindrosen fortjener det største skulderklap for deres indsats med at styrke frivilligheden i Esbjerg Kommune, men dog overbeviste om, at Frivillighuset Vindrosen ikke ville tage imod selve prisen, da de mener den skal gå til deres medlemmer.

Derfor blev Frivillighuset Vindrosen i stedet som afslutning på dagens festligheder kaldt op på scenen, hvor der var blomster og stående klapsalver til både bestyrelsesformand og daglig leder.

Mere information

Læs mere om Autisme Kredsforening Sydvestjylland

Læs mere om Sorggruppen for Børn og Unge i Esbjerg

Læs mere om Røde Kors Besøgstjeneste i Ribe

Læs mere om Café Finns Paraply

Læs mere om Frivillighuset Vindrosen

Foto: Esbjerg Kommune

Leave a Reply